I ulvens tegn — The Howling (1981)

I ulvens tegn — The Howling (1981)

Efter et strejfmøde med en seriemorder, tager Dee Wallace på rekreation i en afsides koloni, men ta-dah! Alle omkring hende viser sig at være eller blive ofre for varulve. Det er svært, ikke at sammenligne The Howling med American Werewolf in London, eftersom de begge udkom i 1981, men udover varulvetemaet har de ikke meget til fælles.

Denne film starter udmærket som et studie i PTSD, men ebber ligesom ud i anstrengte plotforløsninger. Som prikken under udråbstegnet er varulvene her udstyrede med kaninører, og forvandlingsscenerne lige så langvarige, som de er fjogede. Slutningen løfter sig dog over den ubemærkelsesværdige midterakt!

🌘 — en rigtig ærgerlig kvart måne til The Howling, i bedste fald et lovende miskmask.

TMDB | Rotten Tomatoes

I dagene (nætterne) op til og med næste fuldmåne tæller Superkultur ned med daglige anmeldelser af varulvefilm.

Der er fokuseret på biograffilm fremfor TV-produktioner, lige som det har været et hovedkriterie, at varulven er i fokus, og altså ikke del af et større monstermenageri. Udvalget er i mindre grad gjort ud fra kvalitet end historisk spredning og signifikans, samt en vis tematisk repræsentation. Der er overvægt til det anglofone sprogområde, omend der er tilstræbt en beskeden geografisk variation.

Filmene bliver bedømt i form af fem månefaser fra nymåne 🌑 (værst) til fuldmåne 🌕 (topkarakter). Samtlige anmeldelser kan løbende findes her. Må den bedste ulv vinde!

0
I ulvens tegn — The Curse of the Were-Rabbit (2005) Transmissioner fra karantænen: Ulvetimen

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.