En prøveballon

En prøveballon

Vi har jo åbnet kattelemmen ud til føðiverset, så alle opdateringer f eks kan følges på Mastodon og lignende. Dvs, hvis du har en konto på en Mastodon- eller lignende Activitypub-kompatibel server, kan du søge på @superkultur for at få opdateringer ude i dén del af nettet.

Men med stor magt følger også stort ansvar — cue Spider-man-signatur — for føðiverset er bygget for at give værktøjer og plads til folk og fæ, som de store platforme ikke har haft profitmotiv til at tilgodese. Jo vist, det gælder furries, transpersoner og venstreorienterede, men også f eks blinde og svagtseende.

Derfor opmuntres føði-brugere til at skrive billedbeskrivelser når de deler billeder ud i sit feed, så også svagtseende kan få glæde af deres imponerende meme skillz og/eller fotos af morgenmaden. Og man minder hinanden om det. Således skriver vores lokale sofakartoffel, Anna fra hinsides verdensrummet som svar på Janus’ seneste indlæg:

@janus ‘A study in Emerald’ Er tæt på at være min favorit Gaiman historie 💚

(det er nok American God’s alligevel)

Og husk alt text, Janus. Nu booster Jeg alligevel, siden det er dig og du anbefaler vampyrbøger 🦇

Derfor “prøveballonen” — jeg har ikke haft for vane at tilføje beskrivende tekst (eller “alt[ernative] text”) til billeder her på siden, så jeg ved ikke hvor vellykket det transmitteres ud i den videre, føðererede verden? Hvis du læser dette på Mastodon, giv gerne lyd om billederne har en indlejret beskrivelse eller ej 👍

Og det skal selvfølgelig også være en opfordring til andre superkultister om at bruge billedbeskrivelser, så flere, også udenfor vores mosevandboble, får glæde af de visuelle komponenter 🙂

8
Døren til fortiden Anno Dracula

8 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.