Den usynlige flyver

Den usynlige flyver

Kurt Danner og hans amerikanske millionærven Jack Warner er kommet sig over begivenhederne i “Den forsvundne millionær” og har fået genopbygget Jacks landsted – Nu vil de videre i arbejdet med deres kombinerede opfindelse: titlens usynlige flyver. Kurt har opfundet akkumulatoren, der havde holde det på vingerne i lang tid, mens Jack står for “et Materiale, hvorved man var i Stand til at bygge en nærmest usynlig Flyvemaskine. Det var en Slags Glas eller i det mindste noget gennemsigtigt Stof, der havde havde den Egenskab, at det opslugte alle Lysstraaler, der blev kastet mod det. Med andre Ord – den usynlige Flyvemaskine reflekterede, tilbagekastede ikke Straaler fra en Projektør, der blev rettet mod den, og heller ikke Sol- eller Maanestraaler.”

Så vidt jeg kan gennemskue, ville det gøre Jacks flyver meget, meget tydelig i solskin, fordi den ville være meget, meget sort. Men lad os være ærlige: man læser ikke Kurt Danners bedrifter for den videnskabelige verisimilitude. Man læser den for action og slå på tæven og de godes sejr over det onde.

Det sidste får vi, tør jeg godt spoile, men derudover er nummer 2 i serien en ret spag affære.

Vore helte arbejder på deres opfindelse, men bliver advaret af en ven i det hemmelige politi om, at forbryderbanden er ude efter dem. Det giver dem dog ikke lejlighed til at studse videre over Jacks nye tjener, selv om ingen af dem kan lide ham – heldigvis er tilfældighederne på deres side, hvor deres egen kløgt ikke er det. En af skurkens håndlangere forlader en hemmelig tunnel fra hovedkvarteret og kommer ud i Central Park – lige hvor Jacks mandige chauffør (som selvfølgelig hedder Bill) står og venter; og håndlangeren er tvillingebror til den mand, Bill tidligere har været i slagsmål med.

Senere tager Kurt en anden ingeniør (Fred) med på sit fly – men får manøvreret, så flyet fryser til og ganske mister enhver manøvremulighed. I det mindste er Fred ikke typen, der piver over en smule livsfare. Og snart møder de et andet fly, der er i samme situation og med usvigelig træfsikkerhed på vej mod dem. Heldigvis er den anden pilot læge og kan hjælpe dem efter faldskærmsudspringet.

På den måde forløber “Den usynlige flyver” – tilfælde på tilfælde, indtil vi når en slutning og en dramatisk afsløring om den smukke Eva Lawrence, datter af den endnu ikke afslørede hovedskurk, Ivan Stockow. Det er klassisk action-soap-historiefortælling – heltene er heltagtige (og heldige), mens skurkene er skurkagtige, og det er sådan, det skal være.

Nåja, og så en svagt homoerotisk undertone mændene imellem, men det er måske, fordi der hovedsageligt er tale om mænd. Eva lurer i kulissen og vil forhåbentlig tilføje noget ekstra spænding i den henseende.

16
– Are you prepped or not? Episode 259 – Ter Dolen Wit og En Vaskemaskine En Vaskemaskine Mit Kongerige For En…

16 kommentarer

Gad vide om Kurt Danner kunne blive genstandsfelt for samme slags (pseudo)biografi, som salig P.J. Farmer udsatte “Lord Grandrith” og “Doc Caliban” for. I så fald måtte man vel også indfolde en dansk pendant til “The Wold-Newton family”, og godtgøre hvordan hans stamtræ hænger sammen med “Doktor Merlind”, “Ole Opfinder” og “Peter&Ping”. Og et sted oppe i trækronen svinger sig vel også såvel Mikkel Thøgersen som Lykke-Peer.
Tropen om den dumme tjener/makker kunne det egentlig også være rart at få udbredt (har det noget at gøre med Den Hvide Klovn og “hans” to auguster”?) Og det – mere eller mindre- homoerotiske aspekt er vel symptomatisk for littaratur (nåja), der henvender sig til et drenge-segment, lige på grænsen til det post-pubertære, jvnf. Batman&Robin, Mandrake&Lothar (en person af afrikansk oprindelse med et tysk navn!!!) og Capt’n America&Bucky. Maximal identifikation, der så er eksploiteret i mersalgets hellige øjemed.

Jeg forestiller mig en dansk League of Extraordinary Gentlemen. Et eller andet sted må Holger Danske optræde.
Jeg er ved at læse Knud Nielsens to “Kulørte hæfter”-bøger, og det må faktisk være muligt at opbygge lidt af en flok – Mr. X, Den frygtelige hypnotisør og diverse doktorer står i kø.

Det homoerotiske i Kurt Danner er forresten meget Tolkiensk – det der form for meget overstrømmende broderskab, hvor man kærligt kommenterer på hinandens fortræffeligheder.

Jammen præcis! Leauge of osv. er netop en “Wold-Newton” – dog uden blodsbeslægtethed.
Mht. Tolkien tog jeg det egentlig ret “cool” med de dér udbrud om, at mandlige figurer udbrød at de altid havde elsket andre mandlige figurer, og egentlig betragtede jeg det ikke som noget homoerotisk. Snarere som en “middelalderlig” ytring om uforbeholdent venskab og hengivenhed. Lidt ligesom når man siger, at man elsker sin mor – hvilket sjældent indikerer at man er på vippen til at gå i seng med hende..
Jeg er ganke sikker på, at også Danmark kan præsentere en “pulp-flora” af dimensioner, hvorfor den dedikerede garanteret kan komme op med noget “guf”, der lægger Farmer i seng 🙂

Du har ret, “erotisk” nok en overdrivelse, for der er ikke megen sex i det. Er homoromantisk en ting?
Indrømmet, det er mange, mange år siden, jeg sidst læste Tolkiens tekst, så oplevelsen er nok blevet overskrevet af Peter Jackson, der havde en forkærlighed for meget lange, ømme blikke og evig hoppen i sengen 🙂
Jeg tænkte Leaguen, fordi de jo selvfølgelig skal samles for at bekæmpe en trussel – og hvilken? Reptilicus, naturligvis 🙂

Vi befinder os i “concept”-fasen til pæredansk udslag af transtemporale figurers kamp for Verdensfreden. Og i højre hjørne har vi: – Reptilicus! Og i venstre hjørne har vi: – Kurt Danner, Holger Danske, Svend Gjønge, Emma fra “Rottehullet” og Bolette.

En overraskende stor mængde af “de gamle kulørte hæfter” viser sig at være af tysk oprindelse. Men der dukker dog nogle dansk-skabte navne op, der virker som typer, der ville passe i en dansk LXG: Mesterdetektiven Robert Sterling, Gentlemantyven, dr. Zigomar, fyrst Basil de tusinde maskers mester, detektiven Will Morton og Styrmand Rasmussen!

Ohoho, morgenens kig i “De nye kulørte hæfter” afslørede bl.a. Kriminalassistent Kristian Kraft – i det måske ikke helt heldigt navngivne “KKK-Magasinet” 🙂

@janus Gah! På den ene side vil man ikke lægge for meget i det, på den anden side har der siddet en redaktion og en til flere forfattere — små 30 år efter "En nations fødsel" — og blevet enige om at det der vil være en brandgod titel til en serie om en hvid frelsertype… Undskyld, jeg skal lige spytte noget opkast ud af munden.

@fanden @janus Jeg havde læst det engang, men rent glemt det igen. Men lige præcis til morgen læste jeg lidt om det i Knud Nielsens bog om seriehæfterne – hvor han dog nedtoner Meyns indstilling noget.

Jammen, Ernst Hugo – det gjorde den manøvre foretog den jo! De reptilicusiske koprolitter sidder jo netop i Folketinget! Men hvad ledte op til det? Se, det er mysteriet, medmindre man tror at det skulle have været frygt for “soldaterkammeraterne” –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.