Brian Michael Bendis: Powers – Who Killed Retro Girl?

powershclgSUPERHELTEMORD. Powers er et forholdsvis nyt foretagende. Bendis & Co. har skabt en verden hvor superhelte ikke er rigtigt accepterede, men heller ikke rigtig forhadte. Men er der tale om en fantastisk nyskabelse, eller slægter serien sine forgængere på?

I “Powers – Who Killed Retro Girl” møder vi kriminalbetjent Christian Walker og hans nye partner Deena Pilgrim. Som deres første fælles opgave skal de opklarer mordet på superhelt(inden) Retro Girl. Spørgsmålene hober sig hurtigt op. Hvordan slår man en superhelt ihjel? Hvem kunne have interesse i, at slå en superhelte-darling som Retro Girl ihejl?  

Der er som sådan tale om en klassisk Hollywood fortælling. Der er ikke så mange krumspring og grimme overraskelser. Det mest interessante i “Powers” er universet. Og universet er faktisk rigtigt interessant. Det skal opleves.

Tegnestilen er god til temaet, omend den har et anstrøg af noget barnligt og problemer med perspektiv engang imellem. Derudover har man gjort nogle pudsige valg i forbindelse med opsætningen af billeder – det er små-irriterende fordi det er svært, at gennemskue hvornår man skal læse på tværs af to sider.

Alt i alt er det en god lille superhelte historie. Der er ikke tale om noget prangende, men den er alligevel et kig værd. Om ikke andet så for at nyde tegneseriens univers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.