Matt Forbeck: Dead Ball

dead ballFOOTBALL IGEN. Dunkel Huffnung er tilbage i efterfølgeren til Matt Forbecks “Blood Bowl”. Tingene er ikke gået som forventet. Dunkel er ikke blevet den verdensstjerne han havde regnet med, og holdet vinder ikke så meget som de burde. Man beslutter at tage til udlandet for at deltage i Albion ligaen. Men skal man spille i udenlandske liga’er, er man nødt til at tilpasse holdet. Derfor går jagten ind på nye spillere som kan hjælpe “Bad Bay Hackers” i deres kamp for at vinde “The Albion Cup”.

Bogen er lige knapt så veloplagt som sin forgænger. Det er som om Matt Forbeck har mistet lidt af pusten. Det der gjorde den første bog speciel, findes stadig i denne opfølger, men det er ikke helt nok.

Der er helt klart mangel på fornyelse i denne to’er. De klicheer som Forbeck spillede på i den første, bliver støvet af og brugt igen. Det er ikke særligt fornyende og faktisk heller ikke særligt spændende.

Måske er det et grundlæggende problem med historien. Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men den kan slet ikke leve op til den første. Det virker gentagelsespræget at skulle læse sig igennem to-tre “vi-møder-nye-spillere-på-mærkværdig-vis” sekvenser. Det bliver hurtigt trivielt.

Er man fan af den første, må man nødvendigvis læse nummer to også. Imidlertid er der ikke ret mange andre der bør give sig i kast med den, med mindre det er fordi man godt kan lide universet. Universet er nemlig meget interessant. Det er et meget anderledes “take” på den klassiske fantasyverden, med alt hvad det indebærer. På den front er bogen rigtig god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.