Dracula

Dracula

Jeg har set Francis Ford Coppolas Dracula. Den fra 1992. Den er vældig fin, men også jævnt langsom. Som knægt var jeg super skuffet over den, og når jeg genser den, kan jeg godt forstå hvorfor Teenage Simon synes den var træls.

Bogen Dracula er en historie om det fremmede og uhyggelige. Det Onde, men bare i London. Og med meget mere sex. Underforstået og ikke talt om, men masser af sex.

Filmen Dracula handler meget mere om sex. Måske faktisk om de uhyggelige sygdomme som man kan pådrage sig, hvis man ikke passer på og husker sit kondom. Men der hvor Teenage Simon virkeligt synes den var træls, er at det mere er en romance mellem Dracula og Mina.

Det kan Voksen Simon bedre leve med, om end han lidt savner scener med daring do og fisticuffs. Hvis nu John Carpenter havde lavet en Dracula udgave…

Dracula 1992 er en voldsom lækker stilistisk film. Effekterne er fine og dejlige, stort set alle sammen optaget på gammeldags maner. Her er ikke nogle digitale effekter, og det gør sig godt.

1
Scifihaiku Arven

1 kommentar

Jeg genså den for ikke alt for mange år tilbage og kunne også mærke en tydelig ændring fra Janus-knøsens opfattelse af den. Jeg er stadig ikke supervild med den, men den var nu altså noget federe at se som voksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.