Basquiat (1996)

Basquiat (1996)

TMDb

Julian Schnabels biografi om kollegaen Jean-Michel Basquiat er fyldt med løbende kommentarer om kunstnere, kunstmarkedets fetichering af dem, og prisen for berømmelse. Feticherer filmen dermed rockstjernen Basquiat, medlem af 27-årsklubben, eller maler den et patetisk portræt af den utilpassede kunstner?

Hvad end den gør, leverer Jeffrey Wright en selvsikker men skrøbelig Basquiat, og David Bowie en himmelfalden excentrisk Warhol. Fornemme spil!

7/10★

Schnabel optræder forøvrigt selv i to roller på lærredet: dels som aliasset Albert Milo (spillet af Gary Oldman, mens Schnabels mor, far og datter spiller hans familie), og dels i form af filmens Basquiats malerier. Den afdødes bo tillod ikke at hans billeder blev gengivet i filmen, så Schnabel malede egne pseudo-Basquiater i stedet.

0
Episode 250 – Danevang Dunkel og Nytårsstemning Solarpunk

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.