Hellboy Spinoff

Hellboy Spinoff

The Visitor: How and why he stayed
Skrevet af Mike Mignola og Chris Roberson, illustreret af Paul Grist

The Conquerer Worm er nok min yndlings Hellboy tegneserie. Det er den første lange Hellboy historie, og det er den Hellboy tegneserie der sætter gang i Hellboys omflakkende liv. Det er en fantastisk tegneserie. Den har det hele, nazister, lovecraftian monstre og Lobster Johnson.

Hellboy og hans team af plucky daringdoo desperadoes bliver sendt til Huntle Castle for at opsnappe en rumkapsel. En kapsel der vender tilbage til Jorden efter en 60 år lang tur i rummet. Det hele er endnu et forsøg på at vække übermonstret Ogdru Jahad og starte apokalypsen. På et tidspunkt i historien støder Hellboy ind i et spøgelse, der kommer med hints og et våben mod den store orm, som viser sig at være en død alien.

Hvorfor er den der og hvor kommer den fra? Vi finder aldrig ud af det. Men nu har vi chancen. I “The visitor and why he stayed” kommer historien om aliensene og hvorfor de er her. Desværre er det ikke verdens bedste tegneseriehistorie nogensinde. Der kommer ikke ret meget nyt om aliensene og deres baggrund.

Vi følger alienen fra han lander på jorden, og egentlig skal snigmyrde Hellboy da han bliver født. Men han kan ikke få sig selv til det. Der er noget godt i ham, han er ikke kun barn af helvede. Han har en menneskelig mor, så måske han kan blive en rigtig helt, der kan battle badguys.

Senere finder alienen en menneskelig kvinde, som han forelsker sig i og bor sammen med. Han hænger ud i baggrunden mens Hellboy battler skurke, og holder øje med ham. Måske han også lige kommer med lidt hints via anonyme telefonopkald. Til sidst ender han i Huntle Castle, bliver skudt af Ilse og hans spøgelse fortæller Hellboy det sidste hint. Og det er så historien. Der er ikke meget baggrund om aliensene og deres kultur. Der kommer lidt om hvorfor de bekæmper Ogdru Jehad og al dens væsen, men ikke meget. Det er en historie der passer bedst til supersamleren, ham eller hende der har alt Hellboy relateret. For den almindelige samler så er der ikke så meget nyt i historien. Skuffet? Ja lidt. Jeg havde håbet på at der havde været lidt mere gods i historien. Lidt mere baggrund om de mærkelige aliens og universet udenfor Jorden. Men ak. Det kan være det kommer i en ny spinoff…

5
COULROFOBI Paranoia-scifihaiku

5 kommentarer

Hele det der underplot med aliens var vist også lidt luftigt i Hellboy-serien, var det ikke? Der blev ligesom antydet en del, men det virkede, som om han tog en anden retning senere i serien og nedtonede den del.

Det var det, men jeg tror på at det kommer igen; det er noget med Hell above and below, og vi er fanget i midten af faenskabet. Derfor Hellboy og BDSM, eller hvad det nu er agenturet hedder.

Er BDSM (eller hvad det er) egentlig afsluttet? Jeg var ret vild med serien, omend jeg nok endte med at tænke på den og Hellboy som to adskilte verdener. Jeg syntes, deres respektive toner var så forskellige.

Yeah BRPD og Hellboy virkede meget forskellige. Især BRPD Hell on Earth som virkeligt var anderledes. Jeg ved ikke om den er færdig, men jeg tænker at de bliver ved med at pumpe tegneserier ud, så længe der er købere 😉

Njammen, Hellboy er jo medlem af/arbejder for (må hellere skrive det rigtige) BPRD. Så det kører vel stadig!?!?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.