GB Tripel og Hype Steam Brew Imperial IPA og Skæg

5 kommentarer

Fedt nok – ægyptiske gravmæler nu brugt som katapulter 🙂
Til gengæld er det måske lige friskt nok, at udnævne Anubis til at være ægyptisk dødsgud. På den anden side er ægyptisk mytologi et værre kludetæppe, hvilket hænger sammen med at den er en legering af alle mulige “egnsguder” der på et tidspunkt skulle samles i et hele. lidt ligesom græsk og nordisk mytologi (Zeus’ mange damebekendtskaber tjener det formål, ligesom gidselsudvekslingen mellem aser og vaner).
Nå! Men Underverdenens hersker er altså Osiris, mens Anubis er de dødes beskytter. Dette bliver temmelig weird, når man betænker at det er Set, der slog Osiris ihjel (Set, det er ham der med et hoved som en myresluger – men det kan det jo ikke være, for den lever i Sydamerika! Så må det være et jordsvin). MEN – og her stiger smørret – det er faktisk Set, der hjælper Ra gennem underverdenen, hver eneste nat, ved at dræbe slangen Apep (den der sidder i kronen ved siden af Horus på faraonernes hovedbeklædning).
Og hvad har det så med Lego at gøre? Ikke en skid – og Anubis’ position ovenpå “da tuum” er stadig gangbar: – han beskytter den døde (hans balsamering og hans vej forbi den der abe-dommer, der Osiris’ medhjælper i Underverdenen).
Ja – dybt suk! Men det skal jo frem 🙂

Forskellen er lille men afgørende! Jeg har ærlig talt ikke forsket i det siden tredje eller fjerde klasse og det var da også den research jeg trak på 😀 Jeg husker det som om at vi alle sammen (men måske kun nogle enkelte af drengene) ville lave DØDSGUDEN – yaaaaar, i ler i formning. I mit hoved er det – med tiden – blevet til at Anubis altså er dødsgud og ikke den dødes beskytter. Måske er jeg ikke sikker på at jeg skelnede mellem de to ting i 3-4 klasse selvom min underviser sikkert har forsøgt ihærdigt!

Nejnej! – Ingen undskyldninger! Jeg er blot belastet af sygelig interesse for mytologier, der har stået på siden jeg slap “moders bryst”. Og så har jeg ovenikøbet været i Ægypten og set “hejset” i fri dressur, om man så må sige (og kan til den ende berette, at man absolut ikke kan fare vild i en pyramide, men at det faktisk er en mulighed i gravkamrene i Kongernes Dal – dog ikke Tutankamons – det er nærmest en etværelses med the-køkken).
Nå-okay! Så I lavede “anubisser” i lér? Jeg var mere til Horus. Det skyldtes nok det der satans-flotte Egypt-Air – logo.
Gad vide hvorfor “livsguder” er kedeligere end “dødsguder” 🙂

Ingen tvivl derom! Jeg er faktisk ikke sikker på jeg rigtig har lyttet til Thin Lizzy – ever! Watch out!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.