Den døde hævnerskare!

Den døde hævnerskare!

Hvad er vel mere socialt og etnisk udlignende end zombiepokalypsen? Og er det i virkeligheden dét spøgelse, Marx forestillede sig gå gennem Europa og verden? Efter en l-a-n-g snak om hekse begynder værternes overtrætte hjerner at associere ud af indtil flere tangenter. “Tøjtigre,” siger vi bare.

Denne diskussion havnede nok på det digitale klipperumsgulv, da det foregående hekseafsnit blev bragt til verden, men blev altså til et eget lille bonusafsnit. Vær så god!

Download afsnittet her eller abonnér på podcastens RSS-feed!

Hvad har tosserne set siden sidst?

Zombier i alle lande…!

Blandede bolsjer

Og, hæj – hvis nogen derude er bedre med versefødder end os, så send gerne jeres omskrivninger af socialistiske sange på zombietema!

Credits

Indledningstemaet er Glad Rags’ Social Kapital — hele deres usædvanligt lytbare album Wonder Under findes på Free Music Archive under Creative Commons’ Attribution-licens.

Udmarchen er Finis Comoedia af Dee Yan-Key. Hele hans œuvre — 98 albums i skrivende stund — er lagt på FMA under en CC-Attribution-NonCommercial-ShareAlike-licens.

Værterne er Janus Andersen, Anna Sejersen Riis og Allan Haverholm.

Spørgsmål, kommentarer, og hilsner til det superkulturelle folk kan sendes til podcast@superkultur.dk, eller på Twitter til @superkultur.

9
Episode 98 – Sommerskole 2020 – Tennent’s og Bob Dylan Fem fantastiske træer

9 kommentarer

(mel.: “Når jeg ser et rødt lig smelte”)

Når jeg ser et rødt lig smelte,

I en grav af levret blod,

Kan jeg se alle gravstene vælte,

Og fornemmer min rådnende fod.

Og jeg rejser mig hudløs i mængden,

Midt i knogler og brækkede ben,

Mens de tarme der nu strækkes ud i længden,

Skraber henover jorden og sten.


Vi vralter, vi vralter, vi vra -al – ter

Nekrose og mand er ét (Zombieland!)

Og alle rådlemmer fortæller (Rødt Fråd!)

At vi er på jagt efter livs (-Energien)

Mens det første bidrag (“når jeg sér …..) måske nok skulle kunne være til at se sig ud i, er det tænkeligt at “nummer to” kræver en forklaring for de ikke helt “behæftede” eller korrekt skolede udi det “kommunistiske” (sic! anførselstegn og hele dynen!) Forlægget er denne: ” Vi stiger og stiger og stig-e-er/ Maskine og Mand er ét (bolchevik!)/Og alle propeller fortæller (Rød Front)/ At vi er på vagt for Sovjet (-unionen)” – ta’ den 🙂 Det er sådan en rigtig “team-sang”, på linie med “Avanti populo” og – argh – ” Vi er røde (gu er I da ej),, vi er hvide (sludder: – I er grisefarvede!)”. Anyways – mine bud. Hilsen Henning

åndede kommentarfelts-AI. Nu har jeg gjort mit yderste for at lave nogle adskillelser, og så ….

Første bidrag slutter efter ” – jorden og sten” – og andet bidrag starter med ” Vi vralter ….”

Artificial Intelligence – mig noget så grusomt i den unævnelige, hvor ryggen bliver uartig!!!!

Avatar photo

Du antager dermed, at der er nogen form for intelligens bag kommentarfeltet, Henning. For min del findes der knap intelligens FORAN det…!

Derpå tilføjet addendum: Jeg tillod mig at indsætte en skillelinje i din kommentar, så de to tekster ikke skal flyde sammen. Jeg håber, det kan løse problemet. Jeg har selv mine indvendinger mod formateringen i kommentarfeltet, der bl a ikke viser kursivering eller fremhæver links. Det kræver desværre lidt mere kodning end jeg orker at implementere de rettelser PT.

Skal du fronte???

Nejnej, det passerfint med en omskrivning af noget der tilskrives et interview med Gandhi:

Hvad mener de om jordisk intelligens, hr. ambassadør for de Magellanske Tåger?
Det ville være en rigtig god ide!

Tak for de indsatte adskillelser (kan man overhovedet sige det?). Og jeg giver dig fuldstændig ret i din kritik af “ressourcerne” i kommentarfeltet – det er helt i skoven; selvom man tror man gør noget, så gør man det alligevel ikke – ævbæv.
Jeg tror ikke AI kommer til at overtage verdensherredømmet lige med det første – og ellers kan vi vel altid bare slukke for kontakten, hvis den skulle komme for godt igang 🙂

Avatar photo

Efter proletariatets revolution (dvs zombie-apokalypsen) vil både kunstig og naturlig intelligens, i den demokratisk udlignende Laveste Fællesnævners navn, blive erstattet af nul-intelligens (NI eller 0-I).

Så kan vi alle sammen hænge vores hjerner og overjeg fra den nærmeste lygtepæl.

Avatar photo

Skidegodt, Henning! Vi kalder drenge- og pigekoret sammen for en fremførelse i god tid inden ENTEN de Dødes Dag eller 1. maj. Hvilket år tør jeg ikke længere love, efter Sankthans-miseren.

Må jeg tilføje, at jeg selv blev mindet om “Flyversangen”, mens jeg klippede denne bonus. Jeg hørte først versionen med de parentetiske udråb (Bolsjevik!, etc) i sketchshowet “Lex & Klatten”, men opdagede siden i én eller anden arbejdersangbog, at det ikke var ren komik. Den “officielle”, dvs trykte version havde ikke de fyndige tilføjelser, men om de siden er opstået af folkevid, eller fra Martin Brygmann og co. kan jeg ikke afgøre.

Jeg var indtil i morges sikker på, at sangen var inkluderet i DebatTeatrets “Socialistiske sange”, som jeg har stående herhjemme — illustreret af Røde Mor. Når jeg tjekker nu, ser lige dén sang imidlertid ud til at være faldet ud, som om den aldrig har været der, så nu ved jeg ikke hvor jeg har set originalteksten før?

Arkæologiske studier 🙂

“Flyversangen” – med slagords-kor og hele molevitten – er ihvertfald ældre end 1974, hvor jeg første gang stødte på den. Så det er ikke noget Brygman har tilføjet – det er sgu ganske oprindeligt!
Tidens tand har beklageligvis gnasket sig igennem alle mine “røde sangbøger”, så jeg har sgu ingen anden reference end mit eget grå goo (nul-intelligensen i kraniekassen). Men der var (jo) nogle pamflet-sangbøger, som var udgivet af DEMOS – det var måske noget for den stedlige bibliotekar, at hitte ud af????
Jeg har ingen ide om, hvorvidt en sådan eftersøgning skulle kunne give resultater. Men nu bliver jeg jo nysgerrig, ligesom den gang den pædagogiske medhjælper vidste hvad tartigrader er; hvor faen kender du “Flyversangen” fra?

Avatar photo

Nu ved jeg jo fra den redaktionelle chat, at Janus ret hurtigt fandt en pamflet frem (om det er hans eget eksemplar eller i offentligt udlån, ved jeg ikke): “Sangbog for Revolutionære” fra Forlaget Tiden. Der har nok været adskillige andre hæfter i lommeformat i omløb gennem ’70erne og ’80erne.

Første gang jeg hørte Flyversangen var som sagt inden al TV- og radiokomik pinedød skulle kaldes “satire”, hvor Lex & Klatten (aka Guds Blinde Øje, aka Det Brune Punktum) brugte omkvædet som et afbræk mellem længere sketches. Og sidenhen fandt jeg altså ud af, at den ikke bare var komponeret for sjovs skyld 🙂 Men sjovt ér det, at der åbenbart er to versioner af den i omløb.

  1. Med udråb: http://www.net.dialog.dk/sange2/FAV1B-0000F4A5/I0088EC09
  2. Uden: https://www.guitaretab.com/t/traditional-danish/362798.html

Ah-men! Det er smukt! Man føres tilbage til sine rød-pioner-dage.
Eller rettere: – hold da kæft! Og så må jeg hellere ned i mine DVD og VHS-stabler og finde den der Brygman-udgave.

Rød Front

Henning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.