Star Trek: Kager, S1 Ep01

Star Trek: Kager, S1 Ep01

Hvis der er bare to gode ting i verden, som vi kender den, er de vel Star Trek og kage. Overlappet mellem de to er derfor det nærmeste, vi kommer et jordisk nirvana, men det viser sig at være både mangfoldigt og ujævnt fordelt. En hurtig internetsøgning viser for eksempel, at man let kan bestille brandet kagepynt og Enterprise-ornamenter at sætte på lagkagen, og hjemmebagere deler også gerne deres bagværk på Star Trek-tema.

Så fin og velsmagende, fankultur (fan-cuisine?) end kan være, har jeg i denne nye serie valgt at fokusere på eksempler fra diverse Star Trek-serier og -film, hvor kage indgår — sjældent implicit i handlingen, men ofte i baggrunden eller for en sidebemærkning. Det må være en bekræftelse af min indledende påstand, så tit der optræder en tærte, en kage eller cookies på stjerneskibe lysår og atter lysår hjemmefra. I flere tilfælde er der endda tale om exoplanetariske kager, hvilket spreder emneområdet betragteligt.

Materialet ville være endnu mere omfattende, hvis jeg havde taget desserter eller søde sager bredt i betragtning (jeg kigger på dig, Trois chokolademousse!), men på nær nogle få buddinger og én frugtsalat har jeg holdt mig til kagebordet. Det er også værd at nævne, at man bag kameraet på mere end 50 års Star Trek-produktioner ofte har valgt at fejre fødselsdage og andre milepæle med kage til arbejdsholdet. Det kan vel ikke undre, at bagmændendes (m/k) kageglæde har spredt sig til deres vision for det 23. århundrede, men vi holder os her til eksempler indenfor fiktionen.

Denne serie af indlæg vil bestå hovedsageligt at billedeksempler uden dybere kommentar; for Trekkere blandt læserne vil der dog formentlig være to eller tre prominente tilfælde af kage i Star Trek, som fortjener særlig omtale. Det er derfor meget passende at åbne første sæson af Star Trek: Kager med uddrag af afsnit 6 fra The Next Generations syvende sæson, “Phantasms“.

Stardate 47225.7

Den helt korte og kagerelevante synops for afsnittet er, at Data har opgraderet sit system med et drømmeprogram, som nu begynder at give ham symbolladede mareridt. Who you gonna call? Holo-Freud!

Hvis der er bare to gode ting i verden, som vi kender den, er de vel Star Trek og kage. I serien Star Trek: Kager ser Superkultur nærmere på fællesmængden mellem de to — logisk set det nærmeste, vi kommer et jordisk nirvana. Du kan finde alle afsnit her.
Send os gerne dine egne eksempler i kommentarerne på, hvornår der er gået kage i Star Trek.

0
Soloævl 6 – Willemoes Jubilæumsbryg og Dylans Usynlige Periode Episode 150 Tropical Rumble og Fænomenologiske Problemer

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.