Nix (2022)

Nix (2022)

TMDb

Det er nemt at gøre sig morsom over dårlige film, men nogle gange fornemmer man kvaliteter under overfladen, som næsten — næsten bliver formulerede.

“Nix” handler om en familie, der plages af en nøkkeagtig figur, knyttet til tragiske dødsfald 25 år tidligere. “Sharknado”-instruktøren AC Ferrante kæmper mod sine egne og skuespilleres evner for at lave en stemningsfuld og vedrørende historie, og dén konflikt er desværre tydeligst i “Nix”.

2.5/10★

Tidligere anmeldt på Mastodon

1
Hellraiser (2022) Three thousand years of longing (2022)

1 kommentar

Henning Andersen

Der er vel en hvis sublim logik i, at en sharknado-instruktør også lige føler sig kaldet til med Nøkken, Old Nick, Nix (med en eller konnotation til Nyx, I supreme). Altså: – døden i dybet.

Og rent faktisk (som det hedder nu om dage) er der frasagn om “shape-shifters”, der på vore breddegrader mere er ulve eller bjørne, der involverede i det totemistiske, på visse stillehavsøer er udskiftet med hajer. Were-Sharks – hvabbehar’ ?

Ligesom salig Claus Deleuran (æret være hans minde) er jeg overbevist om, at alle disse vandånders deportation til The Dark Side, hænger sammen med de mytologiske krige mellem oververden og underverden. Helt konkret:- hvad blev der egentlig af vanerne efter at de havde spyttet i fredsforhandlingernes gryde?

De lever fint i horroren og skræk og rædsel. Men ikke fordi de valgte det. Fordi de blev dømt til det!

Ba mhór an onóir Samhain – hæhæ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.