Riget (1997-2022)

Riget (1997-2022)

Sæson 1 (1994)

Det er mere end bar nostalgi at gense en af de TV-serier, som afgjort var med til at ødelægge mig i en ung alder. Von Triers mashup af Matador og Twin Peaks slår en grundtone, som giver genlyd i min marv og malm.

Ekstra spøjst er det at se Riget efter 15 år i Malmö. Det giver et dobbeltsyn på Helmers hysteriske længsel efter Sveas land, som løfter serien endnu et nøk. Og dødsklokken ekkoer kun klarere gennem tid og rum.

Tidligere udgivet på Mastodon

Sæson 2 (1997)

I anden sæson af Riget stiger galskaben til nye højder, samtidigt som handlingen højtideligt sænker sig til folkekomedieniveau.
“Sikke noget pjat!” udbryder den ene opvasker, men hendes kollega svarer at det er deri, den egentlige ondskab findes. Helmer gransker sin (national)sjæl på bunden af Rigets troner, og alt — ALT — kan sættes på dyremetaforer.

Den uforløste slutning alene er halvt kriminel, og halvt guddommelig galimatias 🖤

Tidligere udgivet på Mastodon

Sidebar til de to første omgange af Riget

1. Jeg føler virkelig Stig Helmer denne gang. Fuck, hvor er de danskere for meget.

Okay, Helmer selv er heller ikke perfekt. Han er faktisk ret langt fra menneskelig, men hvem har ikke været i klemme mellem en Moesgård og en Krogshøj? 😄

2. Jeg ved ikke, hvor mange danske folkekomedier i farver, mine forældre fik mig til at sidde igennem, da jeg var lille, så jeg kender alle de der gamle nisser i Riget fra alt muligt andet.

Det giver lidt ufrivillige fantomsmerter at se de første sæsoner og erkende at halvdelen af casten er døde i mellemtiden. Ikke sentimentalt, bare sådan en lille snert af memento mori…

Exodus (2022)


Af uvisse grunde har de sataniske planer på Riget stået stille siden 1997, men som vi har Karen netop set Riget II færdig før hun begiver sig til København for at hjælpe Drusse.

Vanviddet og mysterierne er tilsat nye generationer, opvaskerobotter og — hvad LvT angår — 25 års forstokkelse. Øresund har aldrig føltes så bred og dyb, heller ej den trierske lede ved MeToo.

Trods visse kæpheste føres Riget endelig til dørs med manér. 🤘 Hil satan 🤘

Tidligere udgivet på Mastodon

Samlet bedømmelse:

9/10★

0
Amatører lader sig inspirere – professionelle stjæler med arme og ben! Murderbot bliver til dræberbot

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.