Strange days (1995)

Strange days (1995)

TMDb

Lenny handler i illegale neuro-optagelser af andres sanseoplevelser, men da han op til nytår 1999 falder over snuff-versioner bliver han og hans nærmeste viklet ind i et net af intriger, der kan udløse et oprør mod politistaten Los Angeles.

Rollebesætningen er mindre imponerende nu end da filmen kom ud: Ralph Fiennes’ hovedrolle er som en romantisk Bradley Cooper grebet ud af nutiden, og Juliette Lewis spiller en parodi på sin egen, særegne rollefigur. Michael Wincott er den sædvanligt papirtynde, dekadente skurketype, og Tom Sizemore… tja, han har paryk på.

Noir-pastichen gjorde et vist indtryk ved udgivelsen, og hvis tekno-dystopien virker ret bedaget nu, er den underliggende kritik af systemisk racisme så relevant som nogensinde. Den langt mere interessante historie om Rodney King-inspireret politivold løftes frem af Angela Bassett, men hun er andenviolin for de ret trælse, hvide frelserfigurer.

6/10★

0
Usynlige verdener Gwleđđ (2021)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.