Neil Gaiman: Sandman – Præludier

Neil Gaiman: Sandman – Præludier

praeludierDRØMS START. Hr. Burgees har en plan. En plan der involverer mørke kræfter og farlig magi. Han vil påkalde sig manifestationen af Døden, spærre ham inde og bruge hans kræfter. I sandhed en snedig plan. Men noget går galt. Påkaldelsesritualet mislykkes og Hr. Burgees får kun påkaldt Drøm. Han spærre ham inde. Men Drøm er ikke tilfreds. Efter en menneskealder bryder Drøm ud af sit jordiske fængsel. Derefter går jagten ind på Drøms ejendele. Hans magiske effekter, der er blevet spredt ud over jorden.

Historien er spredt udover en række forskellige kapitler. Alle kapitlerne handler på en eller anden måde om Drøms kamp for, at få hans drømmerige og drømmeværktøjer tilbage fra jordiske og underjordiske væsner. Der er interessante møder med djævle og dæmoner, men også med Drøms søskende og almindelige mennesker.

Tegningerne er udført af de to tegnere Sam Kieth og Mike Dringenberg. Der er ikke den store forskel på den to, men fælles for dem er, at deres tegninger er meget dystre og meget svingende i kvalitet. Det kan gå fra det aldeles fremragende, til det mere ordinære og kantede. Ikke desto mindre er tegningerne meget passende. De er som sagt dystre og supplerer Gaimans tekst rigtigt godt.

Det hele er en del af Gaimans univers. Et univers hvor guder, såvel som kulturelle og sociale begreber, har kropslige manifestationer på jorden. Det er rigtigt interessant og giver en masse spændende muligheder, som Gaiman ikke er sen til at udnytte. Blandt andet er der en rigtig underholdende dialog mellem tre velkendte hekse og Drøm. Det er en meget interessant vinkel, og det virker.

Til slut er der bare at sige, at jeg kun kan anbefale dette mesterværk. Alle burde læse mindst ét Sandman album – alle!

0
Peter Aagaard: Centro Harry Harrison: Efter stormen

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.