Dan Abnett: Traitor General

Dan Abnett: Traitor General

JAGTEN PÅ EN PHEGUT! Ottende bind i serien om Gaunt’s Ghosts adskiller sig en smule fra de andre bøger i serien. Med “Traitor General” er vi nået til “The Lost” sekvensen i serien. Det betyder at vi nu har begivet os videre til (endnu) en afgørende epoke i Colonel-Commisar Ibram Gaunts liv.  

Gereon er besat. Hele planeten er overtaget af “the Archenemy”. Det er der for så vidt ikke noget ualmindeligt i, og det endelige mål for “the Imperium of Man” er da også at genvinde planeten. I mellemtiden er Gaunt og en gruppe af hans Ghosts blevet landsat på planeten. Missionen er simpel: “Find og dræb den afhoppede Lord General”. Men selvom missionen er simpel, er vejen til dens afslutning lang og fyldt med farer. For på Gereon er det ikke bare fjendens folk der er farlige. Hele planeten er smittet med “the Taint”, og man risikerer at blive overtaget af mørke kræfter hvis man opholder sig der for længe. Det ser ud til, at vores elskede Tanith regiment, vil miste flere af deres bedste folk på denne mission.

Dan Abnett er en fremragende action-forfatter. Han er en mester i at beskrive kamphandlinger og skudvekslinger på en måde så man næsten kan fornemme skuddene der flyver om ørene på én. Han er også mester i at bruge cliff-hangers. Næsten alle kapitlerne slutter med en cliff-hanger, og flere af dem bliver først forløst mange sider senere. Det er lidt frækt, men det giver også en lyst til at læse videre.

Lige netop lysten til at læse videre er central når man læser Dan Abnetts bøger. De første 150-200 sider er sjældent særligt sindsoprivende. Ja, nogle gange er det faktisk nærmest kedelige. Det kræver en smule tålmodighed og ens lyst til at lægge bogen fra sig kan til tider være ret stor. Jeg ved ikke hvad det skyldes, men det er i al fald sådan jeg oplever det. Imidlertid er er bogens klimaks absolut værd at kæmpe sig frem til (på bogstavligt og billedligt talt). På de sidste 200 sider bliver alt opvejet, og man begynder at forstå hvorfor tingene er gået så langsomt i starten af bogen. Hvis hele bogen skulle have samme fart som de sidste 200 sider, så ville man aldrig få lagt håret ned igen.

Traitor General er god. Det er ikke den bedste bog i serien, men den er god. Jeg kan kun anbefale bogen, især til de der har læst de syv foregående bøger i serien. Men de læser den nok alligevel. Til alle jer andre. Få fat i den første bog i serien “First and Only”! Det er en cool og velskrevet science fiction serien, som man absolut ikke må undvære.

0
Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim & den utrolige tristesse Christian Reslow: Miraklets fald

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.