Cthulhu errare est: Bubble

Dette er tredje indlæg i en serie som hævder at fascinationen ved H. P. Lovecrafts univers grunder i det ufærdige og fejlslagne, og drager kortslutninger udfra vilkårlige eksempler. Samtlige indlæg findes under kategorien “Cthulhu errare est”.

Lytter man til traileren for Bubble kunne podcasten lyde som noget Lovecraft ville have skrevet idag, som Sex and the City hvor sex er byttet ud med reptiliske monstre og HPL’s iboende xenofobi erstattet av hipsterhad. Resultatet er snarere en ekstrem raffinering af konceptet Buffy the Vampire Slayer som her er markedsvinklet og segmentoptimeret lige så langt bort fra matricen som hvidt sukker er fra en sukkerroe.

Med professionelle skuespillere, namechecked fra Parks & Rec, 30 Rock og The Late Late Show, er podcasten lige så velproduceret og -spillet som The Lovecraft Covenant ikke er det, men i og med den højeffektive onelinerfrekvens mellem reklamepauser føles det mere som arbejde end fornøjelse at lytte til den. Det samme gælder selvfølgelig Lovecrafts pulpnoveller, der var betalt pr ord – delvis heraf hans gavmildhed med adjektiverne – og på den måde er Bubble også i de kommercielle vilkår for sin produktion sammenlignelig med Lovecrafts værker – desværre.

Serien er produceret af Maximum Fun, hvis navn nærmest bliver et varsel om den hektiske akkord for vitser man som lytter bliver beskudt med. “Grin for helvede, du ligger under det projekterede benchmark!” Det hjælper heller ikke historiefortællingen at samtlige skuespilleres affekterede knirkestemme gør det så godt som umuligt at skelne dem fra hinanden. Efter første afsnit kan jeg kun sige med sikkerhed at der er mindst én mandlig, hhv. kvindelig figur i historien.

Bubble er som antydet lige så effektivt beregnet, rendyrket og sjælløst som noget Walter White kunne have brygget sammen i sit laboratorium, og i sidste ende, alle reptilvæsener til trods, så langt fra Lovecraft i både ånd, tempo og tone som man næsten kan komme. Vil man bevare potentialet af den halvt udfoldede idé med alle knaster og vorter er det bedst bare at lytte til traileren og lade som om de reelle afsnit ikke findes.

2
The Ritual (2017) Cthulhu errare est: The Lovecraft Covenant

2 kommentarer

Okay, det var en rutsjebanetur at læse – fra fra Tentacle Sex & The City til sjælløst sukkerpop – eller “Jeg må lytte den straks” til “Nåh, måske ikke” 🙂

Avatar photo

Ja, desværre – men tænk på at jeg reducerer den anbefalede lyttetid fra otte bebudede afsnit til en trailer på et par minutter. “Det er jo klart en fordel for dig”, som vi lærte at sige på callcentret da jeg solgte Jyllands-Posten til københavnere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.