Fagre nye overvågningsmuligheder Zombie-scifihaiku

6 kommentarer

I henhold til René Goscinny – og cowboyderkokken – laver man kaffe sådan hér: Man koger noget vand, kommer kaffe i, og lægger en hestesko ovenpå kaffen. Synker hesteskoen til bunds, er kaffen for tynd!
Og jeg syns klart, at lego er bedst når man selv finder på noget at bygge af dem. Uha, Tower Bridge i lego ser sgidda knaldhamrende godt ud; men det er måske sjovere at bygge Frankensteins hus.

Jeg er egentlig enig. Mit projekt startede dog et andet sted. Jeg var interesseret i at finde ud af om mine gamle LEGO sæt kunne genskabes. Min fascination ligger derfor i at se mine barndomsminder genopstå af en stor – uformelig – masse af LEGO. Fokus er at restaurere og beholde de gamle sæt. Derfor har der ikke være ret meget tilovers til at bygge selv.

Med tiden er nysgerrigheden dog kravlet over i at udrette noget selv. Af den årsag er jeg også begyndt at kaste mig udi de såkaldte MOCs. Samtidig har jeg en ide om at det helst ikke må være alt for dyrt. Derfor finder jeg klodserne jeg bruger forskellige steder – på markeder og genbrug. Det tager noget tid at få samlet sammen til en meningsfuld model på den måde, da man ikke er 100% herre over hvad der er i en spand eller kasse med LEGO man finder et sted. Så ja, jeg giver dig ret: LEGO er særligt interessant når man selv udretter noget.

Man skal lære så længe man lever 🙂 . Jeg troede – i min arme uvidenhed, at MOC stod for “mockup”, men altså ikke! (Advarsel: sentimentalitet forude) Desværre blev min barndoms LEGO-klodser spredt for alle vinde. Men heldigvis var mine børn, da jeg fik sådan nogle, udstyret med en del mostre og andet godtfolk, samt en onkel med tilknytning til LEGO, så de blev tykt begavede med kæmpemæssige æsker.
Min søn blev dog ramt af en hvis tristesse, når molevitten var samlet, according to manual, for hvad så? Hvad nu? Man kunne selvfølgelig “flyve” et par gange rundt i stuen med en StarWars podracer. Men så var det jo det. Heldigvis havde jeg en del bøger desvedanrørende “Fabeldyr og Sagnfolk”, “Eventyrriger” samt diverse fantasy-kunstneres udladninger. Så vi gik igang med at lave kentaurer, enhjørninge, drager, samt deres “locations” (huler, slotte, dungeons), samt diverse scenarier fra mere eller mindre kendte science-fiction-film. Hvilket gjorde mig bevidst om, at jeg sådan set (heller) ikke var færdig med LEGO. Men man kan jo ikke alt. Dog er det hele gemt til børnebørnene. Får se hvad de kan bruge det til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.