Edmund Cooper Øl og Ævl Episode 27 Benediktiner Weissbier og Award Shows

3 kommentarer

Der er ikke mange himmellegemer i Solsystemet, der kan præstere en regulær snestorm. Udover Jorden kunne man måske forestille sig, at der på Mars’ nordpol kunne blive tale om lidt doven snefygning. Men Ganymedes – en af Jupiters utallige drabanter, og største måne i Solsystemet – Ganymedes kan; til overflod en ret forfrossen og smågiftig type.
Man kunne derfor forestille sig Blizzard-Baronen optræde i enten den ret hard-core og “no monkey-bussiness in the backshop”-agtige “Against Infinity”, af Gregory Benford. Eller den mere småpjattede, men absolut muntre, udgave i Asimovs “Jul på Ganymedes”. “Comboen” raketslæde og rensdyr gi’r lissopm en platform … for et eller andet 🙂

Ha ha ha – jep, der er for alvor tænkt ud af boksen med det her tema! Jeg forestiller mig at Metabaronen og Blizzard Baronen måske kan have en masse at sige til hinanden!? Jeg har aldrig læst de to du omtaler (og faktisk aldrig Asimov – GISP)!

Hvis man installerer Metabaronen i “Against Infinity”, så vil han sikkert blæse “artifaktet” på Ganymedes til atomer, idet det vil minde ham om – og sandsynligvis være – Præsidenten i en eller anden teknologisk inkarnation. Imellemtiden vil Baron Blizzard stå på permafrosten og råbe: – Slap nu lige af, vi ved jo ikke om … (til ingen verdens nytte).
Omvendt tror jeg, at Baron Snestorm vil hjælpe med at bygge den den der raketslæde, der skal lave “Jul på Ganymedes”, mens Metabaronen vil stå i “hva’ba’?”-positur.
Skidt med Asimov – som helhed – men læs “Jul På Ganymedes”, hvis du kan komme i nærheden af den. Den er dejligt politisk – og på alle mulige andre måder – aldeles ukorrekt. Men ret munter.
Historier hvor teknologien IKKE virker, har det med at være interessante.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.