Up in spaaaaace!

Henne på youtube fejre Brick Bakery 50-års jubilæet for den første månelanding i HELE juli! I dag startede det med et KAPOW og et dyk tilbage til 1990’ernes rumudforsknings-LEGO! Tjek det ud 🙂

3
ikonoklastisk infundibulum Sommerskole 2019 – Beard Brew og Antikken

3 kommentarer

Hej Jakob

Jeg er uhyre imponeret af din viden om, og fremlæggelse af, lego-historikken (hvem,hvad,hvor, when it was then), som du lægger ud med. Altså, jeg har “leget” med lego siden 1966, men jeg ka sgudda ikke huske noget om serier eller trends eller numre. Men det kan du! Der er point, dér 🙂
Iøvrigt finder jeg det klædeligt, at du noterer at SpaceShuttle-programmet i “vores” virkelighed, ikke gik ud på noget med Månen – men det kan det jo godt gøre i himlen over Bakersville. (Det er måske endda en Brickmoon) https://en.wikipedia.org/wiki/The_Brick_Moon
Og jeg tror faktisk slet ikke at et design som rumfærgens overhovedet egner sig til Det Ydre Rum, men det er en anden snak. Til gengæld er din blå flyvemaskine vel ikke “for stor”? Så vidt jeg ved, bliver rumfærgen(erne) transporteret “på ryggen” af Jumbojets, hvilket lige nøjagtig kan lade sig gøre – med største finesse, hvis ikke hele kontraptionen skal skvatte ned. NASA presser den – af økonomiske og konkurrencemæssige årsager – altid helt ud til grænsen.
MHT “discolouring”: – det ene er, at “space-vehicles” altid og hver gang får én på goddagen af hård stråling og varme/kulde-påvirkning – endda på samme tid. Noget andet er, at op til StarWars var alle rumskibe “sleek and shiny”, hvor der ikke var så meget plads til et “worn look”. Men jeg kan sgu godt li at det ser ud somom “mit rumskib” har været i brug og ude for lidt af hvert. Så tror du ikke bare du skal være glad for at din rumfærge har været ude i det kosmiske stormvejr, omend blot henne i vindueskarmen?
Endeligt synes jeg, at den afsluttende “jammen-er-det-ikke … ?) er ret sød 🙂
Så: – enorm hyggelig dokumentar fra The Brick Bakery.

Halløj Henning!

Tak!

Det er en fornøjelse at få så velkvalificeret en kommentar 😀 Ja, jeg synes ligesom det var på sin plads at nævne at månen og rumfærgerne ikke var to sider af samme planet. Jeg tror du har ret i noget med outer space og de maskiner, men jeg er ikke helt inde i det tekniske. Måske er der noget med hvad deres onboard boosters kan!?

Jeg tror du har ret i at det nok giver et skvæt realisme at nogle af panelerne er misfarvede. På den anden side blev færgerne jo netop rutinemæssigt vedligeholdt og jeg forestiller mig faktisk (uden at vide det) at “discoloration” kunne være rigelig motivation for at skifte paneler. Der skulle ikke ret meget til førend det gik galt og en misfarvning kunne vel være tegn på en svækkelse også!? Men, jeg ser din pointe og giver dig helt ret – det giver et fornuftigt “brugt” look! 🙂
Og Brick moon!? Den havde jeg alligevel aldrig hørt om “… sphere, 200 feet in diameter, built of bricks…” hvis bare han vidste hvad det koster at sende ganske få ton i kredsløb 😀 Men, jeg har set nogle ret fine LEGO-måner i anledningen af 50-året for månelandingen!! 😀

Lidt sent til festen, men hot diggity, den er fed. Er lidt sært vild med den røde stribe på gulvet op mellem konsollerne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.