Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 2

Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 2

I dagens afsnit af Superkultur-podcastens julekalender: Vi klækker en konspirationsteori — og får en julehilsen fra lytter emerita, Lise Andreasen.

Vi vil også høre fra dig! Læs mere her, om hvordan du sender din julehilsen til hele den brogede lytterskare.

Download afsnittet her eller abonnér på podcastens RSS-feed!

NB! Vi beklager at optagelserne fra Superkultur Hovedkvarter Øst runger en del. Det skyldes dels lydforholdene i konferencerummet (også kendt som Allans køkken), dels at værterne er nogle latterlige amatører, når det kommer til lydteknik. Vi håber, I kan bære over med os!

Dagens kalendergave

Slayer christmas lightorama!

De løse links

Lyt til Lises podcasting med Niels Dalgaard: Fantastikken!

Og hun tipper også om Tinseltown: the holiday movie podcast

Verified Facts genererer en ny sammensværgelsesteori, hver gang man trykker F5 i browseren.

Credits

Indledningstemaet er Glad Rags’ Social Kapital — hele deres usædvanligt lytbare album Wonder Under findes på Free Music Archive under Creative Commons’ Attribution-licens.

Udmarchen er Finis Comoedia af Dee Yan-Key. Hele hans œuvre — 98 albums i skrivende stund — er lagt på FMA under en CC-Attribution-NonCommercial-ShareAlike-licens.

Værterne er Janus Andersen, Anna Sejersen Riis og Allan Haverholm.

Spørgsmål, kommentarer, og hilsner til det superkulturelle folk kan sendes til podcast@superkultur.dk, eller på Twitter til @superkultur.

4
Så’ der science fiction jul! Episode 66 – Gram Slot Classic og Biografi

4 kommentarer

Avatar photo

Njo, så længe de ikke er led i bagvaskelse af folkegrupper (jfr f eks “Sions vises protokoller”) eller i ejendomsspekulanters aspirationer til politisk embede…

Heldigvis kunne vi i dette afsnit holde tungen fast i mundvigen, og nøjes med et mere harmløst Lone Gunmen-niveau 😀 Tak, Jakob!

Avatar photo

Sinterklaas: Tjek!

Zwarte Pieter: Tjek!

Krampus/Belsnickel: Tjek! Tjek! Tjek!

Knecht Ruprecht har jeg først hørt om i forbindelse med forberedelserne til denne julekalender, men de mere skumle, eller “anti”-julemænd er jo ikke begrænset til de germanske lande: De islandske jólasveinarnir er jættebørn, der kommer ind fra vildmarken ved juletid for at spille gæk med menneskene. Den første kommer 12, december, og så en ny hver nat, indtil hele søskendeflokken render rundt og laver narrestreger juleaften.

Der er lignende historier på Balkan om Skt Nikolaus selv som straffende, fremfor gavegivende figur.

Jeg skal lige lade et gammelt indlæg om Julemandens hedenske rødder gære, men det dukker garanteret op som en kalendergave i løbet af måneden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.