I ulvens tegn — Bad Moon (1996)

I ulvens tegn — Bad Moon (1996)

… eller, som jeg tænker på den, Lassie og Varulven. Da Janets bror vender mærket hjem fra de varme lande, indbyder hun ham til at bo med hende og hendes søn. Kun schæferen Thor gennemskuer, at der er noget låddent over onkel Ted, men heldigvis er Thor en rigtig heltehund.

Af en eller anden grund har man med Bad Moon forsøgt, at kombinere varulve ind i disse særligt amerikanske genrer, der involverer børnefamilier og ualmindeligt skarpsindige hunde, der skal gå så megen modgang igennem. Det virker ikke, til stor forbløffelse for ingen overhovedet. Varulven er ganske fint designet, men så er der heller ikke mere at sige.

🌘 — det eneste lille pelshår, der redder filmen fra bundkarakter, er at schæferen spiller bedre, end Nicholson gjorde i Wolf.

TMDB | Rotten Tomatoes

I dagene (nætterne) op til og med næste fuldmåne tæller Superkultur ned med daglige anmeldelser af varulvefilm.

Der er fokuseret på biograffilm fremfor TV-produktioner, lige som det har været et hovedkriterie, at varulven er i fokus, og altså ikke del af et større monstermenageri. Udvalget er i mindre grad gjort ud fra kvalitet end historisk spredning og signifikans, samt en vis tematisk repræsentation. Der er overvægt til det anglofone sprogområde, omend der er tilstræbt en beskeden geografisk variation.

Filmene bliver bedømt i form af fem månefaser fra nymåne 🌑 (værst) til fuldmåne 🌕 (topkarakter). Samtlige anmeldelser kan løbende findes her. Må den bedste ulv vinde!

1
Episode 84 – Ale no 4 og Katharsis-Katharsis The Blackcoat’s Daughter (2017)

1 kommentar

Avatar photo

Som et addendum til lynanmeldelsen kan det tilføjes, at instruktør og drejebogsforfatter Eric Red i IMDbs triviasektion tager sig ud som en monumental douchebag. Han roser hundenes skuespil på bekostning af den kvindelige hovedrolleindehaver, som han hænger ud for at være “begrænset” i sine skuespilevner, og hævder at hun kun tog rollen for pengenes skyld. For at få den ønskede, jagede performance fra hende i en bestemt scene, valgte han at chikanere hende på settet, indtil hun ikke længere behøvede spille skuespil.

Endelig synes han at prale af, at indspille nøgenscener uden kvindelige statisters accept: I åbningsscenen, hvor en stuntkvinde skal foregive at blive løftet fra jorden af varulven, fortæller han, “The stunt girl was naked and made me promise not to show full frontal nudity, […] but I lied.”

Det ser ud som om hans udtalelser kommer fra et kommentarspor på filmens bluray-udgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.