There’s something wrong with the children (2023)

TMDb

To vennepar mødes for at råhygge, men deres børn kommer tilbage fra skoven… forandrede. Filmen deler en del DNA med den mere mundret betitlede The children fra 2008, men jeg foretrækker denne fortolkning, som trækker et upålidelig fortællerperspektiv ind i billedet.

Instruktør Roxanne Benjamin har nogle gode visuelle tricks i værktøjskassen, og jeg ser frem til hvad hun laver fremover.

Det skal bemærkes, at en del af charmen ved There’s something wrong with the children er det overstyrede synthwave-soundtrack af bandet The Gifted. Det er alt for meget, og vil nok afskrække visse seere fra at se filmen færdig.

For min del minder valget mig om f eks Goblins hysteriske musik til flere Dario Argentofilm, John Carpenters soundtrack til hans egne værker i firserne, eller så mange Tangerine Dream-filmkompositioner. Det er en udmelding fra starten, at ja. Det her er sådan en film!

7/10★

Comments

  1. Janus

    På den ene side lokker sammenligningen med The Children, som jeg er ret vild med – på den anden side skræmmer synthwaven, som du forudsiger.

    Vi har netop set De uskyldige, en svensk ondebørnsfortælling, der går lidt “Lad den rette komme ind”-vejen, kombineret med “Chronicle”. Det virker rigtig godt langt hen ad vejen. Den er ikke så horribel, men har nogle rigtigt gode horrorindslag hist og her.

    1. Avatar photo Post
      Author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.