En admin krydser sit spor

En admin krydser sit spor

Da Janus og jeg for et års tid siden opdaterede Superkulturs udseende, gik vi også over det omfattende kategorisystem, kombinerede og skar det ned til en mere overskuelig liste. Det allersværeste var at afgøre, hvor vi skulle gøre af de forskellige skriveprojekter som “Du er desværre hovedpersonen” og “Da jeg var ung”.

De endte til sidst i en samlet kategori kaldet med individuelle stikord/tags som gør dem søgbare. “Fiktion”, blev Janus og jeg enige om, var en letforståelig rubrik: en enighed født af lange udvekslinger af forslag, som aldrig sad lige i skabet. “Det er vel klart for alle, at kategorien ‘Fiktion’ er der hvor vi udgyder vores egne halvlitterære eksperimenter på Superkultur,” tænkte vi lidt udmattede. Egentlig gad vi bare ikke diskutere mere, så “Fiktion” blev det.

Her et år ældre (men ikke klogere) kan jeg se, at vi tog fejl. Med jævne mellemrum dukker der nye indlæg op i kategorien, der falder udenfor vores lidt hemmelige, og i al fald indforståede hensigt. Mit første indskud er at blive småt frustreret over, at vores ærede skribenter ikke forstår det fine system, men problemet er som altid netop systemet. Vi. Klokkede. I det.

Så fremfor at gennemføre endnu en lukket brainstorm i det transdimensionelle konferencerum, hvor de klamme klippevægges indeklima og bioluminiscente lysforhold atter vil fremtvinge en dårlig løsning, vil jeg kaste spørgsmålet ud til det superkulturelle folk:

Hvad skal vi omdøbe kategorien “Fiktion” til?

De enkle kriterier (ha!) er:

  • En kort og fyndig rubrik,
  • som omfatter vores egne fiktioner —
  • men gør det tydeligt, at det ikke som i f eks kategorien “Film” drejer sig om anmeldelser eller essays om fiktion.

Læg forslag i kommentarerne herunder, og hjælp os med at gøre Superkultur lidt mere overskuelig — og direkte demokratisk i samme håndevending 🙂

20
Kold karantæne Sådan én vil jeg også lave

20 kommentarer

Jeg har helt sikkert været med til at forplumre kategoriseringerne. Hvilket skyldes at “fiktion” er et besynderligt begreb, der er ret så elastisk. Men fremfor alt at kategorien “Bøger” ikke udsiger om det er fiktion eller faglitteratur, det drejer sig om – og det samme gælder for kategorien “Film” og “computerspil”. Og hvorfor er der en kategori, der hedder “Lego” (hej Jacob!)? Thi Emiliussen har jo også bidraget med andet – under “Podcasts”.

Jeg kunne forestille mig en kategorisering, der fremover – idet det nok er noget nær umuligt at “om-tagge” samtlige indlæg – kunne hedde:

ALLE
ANMELDELSER (med subkategorierne “bøger”, “film”, “tv-serier & streaming”, “computerspil”, “teaterstykker”, “radioprogrammer/podcasts”, “tegneserierer”)
FIKTION (skribenternes skønlitterære “out-puts”)
HYGGE (med subkategorierne “Essays”, “Da jeg var Ung”, “Scifi Haiku”, “Star Trek Kager”, +++ (?))
INTERVIEWS (og det skal være – SKAL være interviews, enten på skrift eller med lyd – men IKKE podcasts, fordi:)
PODCASTS (med subkategorierne: “Superkultur-podcasten”, “Øl&Ævl”, “Lego”, (og hva’ faen hedder nu nu Emiliussens seneste???), – og hvad har jeg glemt???)

Trods alt var det nok også lidt ‘patafysisk på den lidt for anarkistiske måde, hvor det stod enhver skribent frit at tagge og hashe dit og dat og SE MIG! – Så jeg finder det helt iorden med lidt organisation. Men så vil jeg også sige, at det vil være morderligt snedigt at orientere fremtidige rekrutterede skribenter om forummets beskaffenhed og – nåja – rewlemang.

Men ihvertfald: det er mit forslag (og der er sikkert nogle flere overvejelser man kunne gøre sig: – hvorfor kan man f.eks bare lave et hvilket som helst nyt tag???)

Håber du kan bruge noget af det –

bedste hilsner Henning

Avatar photo

Frem for alt, det er ikke jer/os skribenter som har forplumret noget. Det er os med admin-klaphattene, som har spændt ben for jer/os selv, thi vi ere i begge lejre — og jeg takker for dine forslag til at forbedre vores utydeligheder.

Vi forsøgte at lave en så enkel og flad kategoristruktur som muligt (og så sneg der sig alligevel to underkategorier ind), så der bliver f eks ikke nogen fag- og skønlitterær undergruppering af “Bøger”. Det er det, vi har tags/stikord til 🙂 De er, som du siger, mere anarkistiske.

Lige sådan mht at lave en hovedkategori som hedder “Anmeldelser” — det er en unødvendig rubrik, fordi netop det er en stor del af sidens indhold. Så hellere have relaterede causerier/essays/polemikker/osv blandet ind mellem anmeldelserne i mediespecikke kategorier.

Derfor også en egen “Lego”-kategori. Vi tog den hurtige beslutning at anskue Legoklodser som et eget medium 😉 Og så hed den en kort overgang “Legetøj”, men der var ikke nogen som følte sig kaldet til at skrive om andre former for eller mærker indenfor legetøj, så enkelthedsprincippet vandt igen.

Så overordnet er jeg meget tilfreds med *strukturen* i vores kategorier PT, og peger igen tilbage på mit spørgsmål — “Hvad kan vi omdøbe ‘Fiktion’ til?”

Avatar photo

Og før du siger noget — HYGGE ER ET MEDIE! 🤣 Måske vi for tydelighedens skyld kunne lægge “Kategorien snart tidligere kaldet Fiktion” under “Hygge”.

Underkategorier er mig imod, men skal det være så skal det være.

> det vil være morderligt snedigt at orientere fremtidige rekrutterede skribenter om forummets beskaffenhed og – nåja – rewlemang.

Ja ja, det er ikke kun mig der slipper frustrerede stikpiller i dag. Håbet var at inddelingen ville være så selvindlysende, at vi kunne slippe for orientering om regler og retningslinjer. Det lykkedes så ikke, og det er derfor spørgsmålet nu er løftet ud af ekkokammeret 🙂

Det er da ihvertfald først nu, at frustrationerne kommer til udtryk: – så du mener altså, ganske seriøst, at næste gang der diskuteres multimodalitet på mit studie, så er det nødvendigt at have HYGGE med, som en modalitet? Men okay! Jeg tager handsken op, og forsøger mig med den: – tv, film, radio, podcasts, tegneserier, billedkunst […] og HYGGE ;-D

Okay! Jammen så er det jo bare derudad! Altså: – jeg er ikke utilfreds med strukturen; jeg opfattede det som om du/I var. Og jeg kan fint forholde mig til din tilbagemelding, der straks ansporer mig til at komme med forslag til en omdøbning af The Category Formerly Known As Fiktion:
– FORTÆLLINGER FRA OVERDREVET (underdrevet?)
– DE TABTE TRÅDE
– NYT TERRÆN
– ORD PÅ VEJEN
– FANTABULØST
– FANTASIER
– FRA TÆNKETANKEN
– SKRIVERIER
– HVAD SKRIVEBORDET GEMTE
– TIL DIG
– IMPRIMATUR
– og jeg kunne blive ved! Men man kan jo også lave den lange: – SKRIBENTERNES EGNE FIKTIONER OG FABULEREDE UDLADNINGER

– eller noget …

Det er blot forslag – og jeg har ikke parkeret nogen personlig stolthed i én eneste af dem, så brug det hvis du kan – eller smid det væk 🙂

Avatar photo

“Overdrevet” har en vis vellyd! Lige sådan “Tænketanken”… Men så fpr jeg lyst til at etablere en politisk tænketank ud fra superkulturelle (inkl dadaistiske) principper i stedet 🙂

Selvfiktion
Superfiktion
Egofik
Superselvet
Vi skriver fiktion (viktion …) (VSF)
Vores fiktion
SKF (superkulturelt fiktion)


Fra skuffen
Fiktioner
Prosa (& poesi)
Eget forlag

Avatar photo

Zenia! Det er dejligt at se dig i kommentarfeltet på det senere.

Alt sammen gode forslag — den eneste, jeg har indvendinger mod er “Fra skuffen”. Jeg ved ikke, det lyder lidt som noget gammelt/halvt kasseret man har fundet frem igen for at fylde tiden ud? Eller også er det mit bluff-syndrom som tolker videre på dén…

Ja, den skuffe kan lissom svinge begge veje. Det kan være med en hengemt, bedaget stemning eller noget helt særligt man hiver frem. Selv synes jeg at det er meget rørende og livsbekræftende at 1. Der findes en analog skuffe med 2. Analog prosa, et stykke papir med ord hvor nogen har gjort sig umage og som 3. nogen er modige og gavmilde at dele med andre. Men mange ting bliver også gemt i skuffer, ja, også heldigvis erkender jeg også. Der er helt sikkert en skuffeskam, også. Alt det man ikke fik skrevet færdig, alt det man ikke fandt sin tid til. Ja. Jeg bliver nu deprimeret af tanken om Fra skuffen. Jeg vil gerne trække skuffen tilbage, Allan.

Avatar photo

Skuffeskammen! Det var dén, som stak hovedet frem 🤣

Jeg synes oprigtigt, der er noget lokkende ved alle De Ufuldendte, folk måtte have i skuffen — og ikke bare Schubert. Der er idéer som lige ved og næsten er klækkede, og derfor kan være både ællinger og svaner så længe de ikke når ud over kvantetilstanden. Men det er et andet (muligvis svanet) projekt…

“Superfiktion” er i den helt rette ånd! Den stemmer jeg for! men SKF er eddermame også en teaser, der vil noget! Når Zenia trække skuffen tilbage, så flytter jeg også “skrivebordet” udenfor 🙂

Avatar photo

“Superfiktion” eller “Eget forlag” er nok mine favoritter blandt Zs forslag. Sidstnævnte fordi jeg småprætentiøst ser Superkultur som et meget lille mediehus 😉

Jeg legede med tanken om at gøre alle de forskellige skriveserier til zines post facto. Eller i al fald omdøbe kategorien til “Zines”, men det falder jo lidt udenfor de øvrige, mediespecifikke kategorititler. Stakkels den som klikker ind og forventer anmeldelser af andres zines…

Så næste logiske forvikling kunne være at omdøbe kategorien “Print buffer overflow”, eller hvad det nu var Janus’ seneste zine endte med at hedde?

Men som sagt, der er gode forslag i Hennings og Zenias lister, og vi sidder som bekendt allerede i en redelighed skabt af min tidligere brainstorm, så evt er det mig som skal lukke skuffen i for nu.

Eget forlag, synes jeg giver mening. Det er enkelt og præcist. Det ER fiktion udkommet på SK.
Fanzines er noget andet. Sit eget.

Det var også mit indtryk. Og bortset fra Superfiktion og SKF syns jeg egentlig at EGET FORLAG kunne være en glimrende kategori. Skal vi lade Allan lukke skuffen 😀 og gå i HYGGE? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.