Dan Abnett: Sabbat Martyr

Dan Abnett: Sabbat Martyr

Sabbat MartyrHELLIG KRIG OG RUMSKIBSKAMP. “Sabbat Martyr” er syvende bind i Dan Abnett’s episke fortælling om “Gaunt’s Ghosts”. Opskriften er velkendt. Først en situation som virker håbløs – in comes the ghosts, og alt bliver mere håbløst. Fjenden er talstærk, stålfast og ond. “Sabbat Martyr” afslutter “The Saint” delen af bogserien, og det næste bind “Traitor General” tager hul på “The Lost” delen. Såvidt vides kommer der tre eller fire bøger i denne afdeling – hvoraf tre er udkommet, og den sidste lader vente på sig.

Denne gang er det selveste “Saint Sabbat”, der er målet for ærkefjenden, og det er selvfølgelig op til vores elskede “Tanith – first and only” regiment, at klare ærterne. Selvom opskriften er velkendt, og fjenden er den samme, formår den kære hr. Abnett at stable en forrygende, action-mættet, fortælling på benene.

Jeg vil ikke sige så meget om selve handlinge – afslører man lidt, afslører man meget. Ikke desto mindre vil jeg nævne at jeg er stor fan at Dan Abnett’s stil. Hans fortællemåde er helt igennem solid, og han formår at overraske gang på gang.

En af de ting jeg beundre ham allermest for er at han tør at slå hovedpersoner ihjel – de falder som fluer igennem hele serien. Det er efterhånden blevet et trademark, at vores farvoritperson i den pågældende bog, dør til slut. Ikke desto mindre formår han at give os håb. Et håb om at nogen af dem måske vender tilbage.

Alt i alt er “Sabbat Martyr” en fantastisk bog, men man bør nok læse de seks andre i serien, for at få det hele ud af den – start derfor med “First and Only” af Dan Abnett.

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har tidligere været publiceret på Emiliussens Reviderede Hyggekrog

0
Jeph Loeb: The Long Halloween Alex De Campi: Smoke

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.