Jeph Loeb: The Long Halloween

The Long HalloweenBATMAN MOD ALLE DE ANDRE. Man må sige at Jim Loeb og Tim Sale har begået lidt af en moderne klassiker. Batman-The Long Halloween, indgår i “Frank Miller – traditionen” omkring “Year One”. Den omhandler et af de første år i Batmans “karriere”. Særligt søger den at introducere samtlige klassiske Batman-skurke – lige fra Riddler til The Calender Man.

Forfatteren giver i starten til kende at man søgte at lave en “Noir” fortælling. Og selvom det i første omgang giver en lettere kedelig og røget forventning, må man sige at det i dette tilfælde bliver gjort rigtigt godt.

“Skyggerne har skygger”, således beskriver Jim Loeb, Noir som genre. Den effekt er i høj grad opnået – både i form af mange natte-scener. Dog også i form af mere klassiske Noir-midler – i.e. nedrullede persienner mv. I det hele taget er tegningerne flotte og giver en god helhedsfornemmelse i forhold til teksten.

Selve historien vil jeg ikke komme så meget ind på. Mest fordi den faktisk har en fantastisk slutning, og en generelt spændende opklarings-fortælling, som jeg frygter ville blive spoleret hvis jeg fortalte for meget. Hvad jeg dog vil fortælle er at den drejer sig om en klassisk Batman-skurks opståen. Ligeledes kan jeg sige at det er en af de bedre Batman-fortællinger jeg har læst.

Så, jo, mere Batman – når det er godt…. Læs den!!

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har tidligere været publiceret på Emiliussens Reviderede Hyggekrog

Jeph Loeb på fantastisklitteratur.dk

Tim Sale på fantastisklitteratur.dk

Comments

  1. Pingback: Jeph Loeb: Superman – De fire årstider | Den elektriske kanin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.