Kurt Busiek: Astro City – Local Heroes

Kurt Busiek: Astro City – Local Heroes

local heroesHVERDAGENS SUPERHELTE. “Astro City – Local Heroes” er en samling af fortællinger om det vi ikke tænker over. Om de helte vi ikke lægger mærke til og de situationer vi ikke er klar over. Historierne spænder vidt. I én får vi fortællingen om hvordan det er at tage på landet, når man er en storbypige der er vandt til superhelte. I en anden møder vi en pensioneret superhelt, som bliver bedt om en sidste heltegerning.

Der er leget en del med “tanke-fortællinger”. Det vil sige fortællinger hvor det er hovedpersonens tanker der leder os igennem historien. Det fungerer godt, og er lidt anderledes i forhold til hvad man ser i andre tegneserier. En meget original (og tidssvarende) variation over temaet findes i en af historierne, der fortælles via hovedpersonens e-mails – ja, okay, det er gjirt før, men det virker.

Tegningerne er af vanlig høj og farverig kvalitet. På trods af farverigdomme formår tegninger alligevel at være meget stemningsfulde. Man kan ikke lade være med at få et indtryk af at stilen er tidsløs. Dette kan skyldes at historierne foregår i forskellige tidsperioder. Imidlertid tror jeg mere på at det er den faktiske kvalitet af tegningerne og ikke historiernes handling der gør det.

“Astro City – Local Heroes” er  (naturligvis) et bind i Kurt Busiek’s serie om Astro City. Bindet kan imidlertid sagtens læses enkeltstående og uden ydeligere kendskab til universet. Jeg kan kun anbefale udgivelse til superheltefans og til fans af gode historier.

0
Garth Ennis: The Punisher – Velkommen tilbage Frank, del 1 og 2 Kurt Busiek: Astro City – Confession

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.