Den forsvundne ekspedition DC’s Titans

5 kommentarer

Det må være enten Legrup ( i kommunal sammenhæng ofte stavet som “Lejrup”, fordi embedsmænd tror, at de ved mere end andre folks børn), eller Mokkelev, en forstad til Odense (rutebilen har fast stoppested), der i sen-middelalderlige angelsaksiske skrifter bliver refereret til som “Mocceleve”. Endeligt kunne det være Borby (uden “d” – det forsvandt under samme sprogreform som gav os majonæse og ræmolade. Men på ældre byskilte, langs mindre indfaldsveje er det stadig stavet med “d”).
Fælles for dem alle synes det ikke at fremgå af lokalplanen, at der kan blive tale om nogen voldsom egnsudvikling, medmindre lokalrådet betænker at byggemodne yderligere arealer (i.e. : – købe et ikeabord mere) 🙂

Jakob Emiliussen

Haaaaahahahaha! Jeg er vild med dem alle sammen 😀 Jeg er især vild med at du faktisk har overvejet etymologien også – det’ mega nice! Jeg tror jeg kommer til at holde en afstemning af en slags lidt senere og så skal de nok komme med på listen! Takker Henning – det’ for sejt 😀

Mokkelev er iøvrigt husket i den traditionelle svenske fødselsdagssang:
“Jah, mokkeleve, Jah, mokkeleve, jah mokkeleve ut i hundrade år!” – bare til orientering.
(og fnis)

Ha ha ha! Det er uden tvivl de mest gennemarbejdede forslag jeg har fået indtil nu. Hvordan er melodien til “Jah, Mokkelev”?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.