Og vinderne er… Det bedste fra Superkultur-podcasten 2020

Og vinderne er… Det bedste fra Superkultur-podcasten 2020

Gik der virkelig et år igen? Rundt om i damp- og digitale medier begynder man i hvert fald at gøre status over 2020, og vi vil søreme ikke være udenfor.

Inspireret af Center for Podcastings nyligt annoncerede nomineringer til Podcastprisen har vi fremhævet nogle af Superkultur-podcastens højdepunkter fra året der gik. Vi følger i det store hele CfPs kategorier:

Årets eksperiment

Transmissioner fra karantænen

I denne desorganiserede serie forsøger Superkultur-værterne og venner for åben mikrofon at håndtere forårets corona-skabte undtagelsestilstand. Resultaterne strækker sig fra højtsvungen romance over rugende monologer til et freestyle-rap om konferencesoftware.

4’33” 2020 DK (En hyldest til John Cage)

Som et vildskud fra ovenstående karantænetransmissioner indbød vi bekendte til at indspille fire minutter og 33 sekunders baggrundslyd fra det underdrejede Danmark. Disse fortolkninger af John Cages avantgardekomposition giver punktnedslag i en uvishedens periode, der på mange måder satte stemningen for resten af året.

Årets fortælling

Mørkets Mixtape

En dramatisk oplæsning af tekstbeskeder mellem to unge elskende, adskilt af selvisolationen. Trods længslen finder Anna Sejersen Riis og Mikkel Kamstrup Erlandsen ikke desto mindre en opbyggelig morale i det hele.

Karantænedagbog

Andre isolerede sig med deres nærmeste, og Superkulturs head honcho Janus Andersen opdagede under karantænen nye, foruroligende sider af sin hustrus appetit.

Diane!

Grænserne mellem fiktion, virkelighed og vrangforestilling sløres, da Allan Haverholm kanaliserer sin indre Dale Cooper. Men er Twin Peaks-nostalgi det eneste, der fremmanes?

Årets nørderi

Black Lives Metal (og Countrymusik)!

Med udgangspunkt i Black Lives Matter-bevægelsen diskuterer 2×Allan (Haverholm og Grønvall) musikgenrers iboende racisme. Særligt de noget monokulturelle genrer black metal og countrymusik bliver taget op til superkulturel revision.

Strandet i Cormansfæren: Hajfilm extravaganza

Der er blod i vandet, når Superkulturværterne dykker dybt ned i den snævre, men tætbefolkede niche af hajfilm, og de når overraskende konklusioner, ikke blot om den kulturelle betydning af dræberfiskene, men også om de mennesker, der fortæller historier om dem.

Årets samarbejde

Øl & Ævl x Superkultur

Hvem har ikke gået uforvarende omkring et gadehjørne og lige ind i en tid/rum-neksus? Det skete i al fald for podcasterne i Øl og Ævl og Superkultur, i en crossover mellem deres respektive RSS-feeds, og resulterede i samtaler om belgisk øl, Star Trek og Shakespeare, og problematiske kunstnere, fra Henry David Thoreau til Kanye West…

Fase 1, Fase to del 1 og del to

Udenfor kategori

Man tror det ikke, men vi er faktisk for beskedne til at nominere vores egne produktioner i kategorierne Årets talent eller Årets underholdning. Til gengæld vil vi på falderebet minde lytterne om nogle af vores temadiskussioner fra det seneste år:

Pandemi i fiktionen (og vice versa)

Hvilke referencerammer fra bøger og film griber vi til i den pågående covid-19-pandemi? Og hvordan kan sygdommen forme de narrativer, som uundgåeligt vil indgå i fremtidig head canon? Med litterær opbakning fra Anna Sejersen Riis dykker Superkultur-podcasten ned i Thomas Mann, tuberkulose, vampyrer og, ja, Pesten med stort P.

Hekse i Superkulturen

Hver by har sin heks, og hver elsket fantasyserie sine trolls. Er heksen ondskabens tjener, et nidbillede på den opsætsige kvinde, eller en misforstået naturtilbeder? Anna, Janus og Allan finder eksempler frem på film, i TV og bøger. Og fra Janus’ okkulte bibliotek bringer vi en (stort set stensikker) opskrift på en elskovsdrik!

Vi høres ved 1. december, når årets julepodkalender søsættes!

0
Episode 116 – Albani Jubilæumsøl Rød og Intimiderende Faglighed Episode 115 – Æbleskive Ale og Starstruck

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.