What doesn’t kill you

Surstrømming

For 3-4 uger siden havde Superkultur en masse morskab ud af at lave en reklamekampagne for surstrømming. Den velkendte svenske specialitet, som i bund og grund er fermenterede sild. Berømte og berygtede for at stinke helt forfærdeligt.

Hvad redaktionen ikke var helt klar over var min plan om at prøve at smage på varen – på trods af alle blinkende advarselslamper. Man kan måske endda sige den plan har fermenteret ca lige så længe som en dåse surstrømming. Aftalen med min Far og mine brødre var at få fat på en dåse fisk og så åbne den på en mark langt langt fra andre mennesker. Og prøve at spise det på en nogenlunde civiliseret (jeg mener svensk traditionel) måde.

Ingen kom til skade ved forsøget. Men en vis paranoia overfor gærede og fimsede dufte fulgte os i dagene efter. Og det må siges at vi morede os kosteligt med at iværksætte denne lille séance.

Her følger den længe ventede dokumentar af den dag vi spiste (for gammel) surstrømming.

Datomærkning på vores surstrømming

Bon Appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.