Danske besættelser, del 3: “Djævleblændt”

Danske besættelser, del 3: “Djævleblændt”

I tredie og sidste del af Danske besættelser besøger vi Thisted, godt og vel firs år efter hekseprocessen i Køge. En ny heksejagt er blusset op, men tiderne har ændret sig, og alt er ikke, som det først ser ud.

NB: Vi advarer om at afsnittet indeholder en kort, og så vidt mulig nøgtern beskrivelse af seksuelle overgreb. Men den er der.

Download afsnittet her eller abonnér på podcastens RSS-feed!

Til dette afsnit har vi taget udgangspunkt i Árni Magnússons Kort og sandfærdig Beretning om den vidtudraabte Besættelse udi Thisted (1699), Carl Jensen Bruuns Kjøbenhavn: en illustreret skildring af dets historie, mindesmærker og Institutioner (1890), og Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommunes online resourcer, m fl.

Superkultur-podcastens julepodkalender 2020 er produceret i samarbejde med Bondos Bibliotek. Alle tekster og oversættelser er i public domain, og gengives her under en Creative Commons-licens (CC-BY-NC-SA).

Vores intro-speak er bearbejdet fra HF Feilbergs Jul, bd. II. Udtoningsfanfaren er fra en drive-inbiograftrailer.

De ansvarlige er Janus Andersen og Allan Haverholm. Send dem en julehilsen på podcast@superkultur.dk, på twitter @superkultur, eller støv ouijabrættet af og kanaliser deres ektoplasmiske essenser i en horcrux efter dit valg.

0
Breve til Julemanden “Løftet, der holdtes” og “Løftet, der brødes”, af Lafcadio Hearn

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.