The gallows pole: This valley will rise (2023)

The gallows pole: This valley will rise (2023)

TMDb

Efter syv år vender Dave halvdød tilbage til sin hjemby i Yorkshire. Den industrielle revolution er kun i sin opstart, men der er ikke længere penge i hjemmespinderierne. Med lidt fælles falskmøntneri genopstår Dave og landsbyen fra undergangen.

Trods folkloristiske indslag og et folk/psych rock-lydspor er Gallows pole en underholdende, tids- og jordnær skildring af provinssamfund drevet til eksistensminimum.

Den lidt mund-urette titel skyldes nok, at miniserien annonceredes som adaptation af den historiske roman The gallows pole, men undervejs i stedet blev en slags prequel — så undertitlen må være tilføjet for at betone forskellen.

Der har ikke været tale om en fortsættelse, som jeg kan finde spor af, men Shane Meadows’ TV-version var så godt selskab, at jeg gerne skulle følge Dave Hartley og kompagnis oplevelser adskillige sæsoner, selv om titlen varsler, hvor det hele ender.

7/10★

0
It’s a sin (2021) Don’t look now (1973)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.