The Black Cat (1981)

The Black Cat (1981)

TMDb

En kat strejfer om i en lille engelsk by, og dræber tilsyneladende mennesker af rent og skært ondt lune. Det er hele mit forsøg på en synopsis, og nok for mig til at knuselske Lucio Fulcis filmatisering af Poes klassiker. Seriøst, den her kat hader mennesker, den giver ingen fucks, og det er en glorværdig halvanden time at bevidne.

Nogle mennesker medvirker i denne film, primært for at blive dræbt af katten. Enkelte har længerevarende roller, som Patrick Magee og Mimsy Farmer — men selv deres bedste indsatser overstråler ikke kattens. Det er noget af det bedste dyreskuespil, jeg har set siden Dyrið, men altså produceret 40 år tidligere.

Hil den sorte kat, vores morderiske overherre (lad være med at slå mig ihjel).

7.5/10★

3
Dagens Quiz Manhattan Baby (1982)

3 kommentarer

Jeg er ikke særligt vild med Fulci – men din beskrivelse af den her har forbigået alle mine rygmarvsindvendinger. Hil den sorte kat.

Avatar photo

Det er lidt hit and miss med Fulci, men vi havde held med “Manhattan baby” og “Black cat” på samme aften. Når han virkelig er i topform fungerer det, men fordi han lavede så mange film, drukner de bedste nemt i mængden…

Jeg får virkelig meget lyst til at gense Sleepwalkers – jeg husker at kattene spillede PRIMA!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.