Richard Corben: H. P. Lovecrafts Haunt of Horror

Richard Corben: H. P. Lovecrafts Haunt of Horror

VISUALISERET. Jeg var ærlig talt en smule påholdende da jeg stod med dette album mellem mine slimede fingre. En grundlæggende frygt for. at man ikke kan billedliggøre noget som er usigeligt (for de uindviede, så gør Lovecraft altid en ære ud af at kalde hans montre for “ubeskrivelige” eller noget tilsvarende, i hans noveller). Men jeg var nu alligevel positivt overrasket, da jeg lagde albummet fra mig igen.

“Hunt of Horror” indeholder en stak af H. P. Lovecrafts mere kendte digte og noveller. De er der i deres originale tekstform, men også i en nytænkt, tegnet udgave af Richard Corben. Og han gør det godt. Tegningerne er fyldt med gode og skræmmende detaljer. Det bedste udtryk finder tegneren dog i “Arthur Jermy”, som er historien om den fremtrædende forsker, der forsøger at indynde sig i et forskerselskab. Dette er dog brolagt med en del problemer, og enden er mere forfærdelig end hovedpersonen kunne have vidst.

Også “The Scar” (som er en historie inspireret af Lovecrafts “Recognition”) og “The Music of Eric Zann” er gode eksempler på både Corbens tegnekunst og Lovecrafts evner udi forfattergerningen. Efter min mening, er der dog ingen af dem der kommer op på siden af den førnævnte – i al fald ikke når man ser på tegningerne.

Problemet med at lave et album som dette, er åbenlyse – og faktisk allerede udpeget i denne anmeldelse. Lovecraft gjorde meget ud af ikke at beskrive sine uhyrligheder – de var “unævnelige”. Jeg tænker at Lovecraft har haft en bondetro på, at de usete – det vi ikke kender, er det der gør mest bange. Derfor undergraver en tegneserie som denne, den dybere mening med Lovecrafts historier. Imidlertid er det gjort med omtanke og respekt. Jeg er ret sikker på at Lovecraft ville være enig i de fleste fremstillinger, men vi kan ikke vide det.

Hvis man ikke orker at kæmpe sig igennem Lovecrafts originale historier, er albummet her en udmærket substitut. Men der er altså ikke noget som originalen!

2
Dan Brown: Det Forsvundne Tegn John Varley: Millennium

2 kommentarer

Jonas Wilmann siger:

Hvis du blev forelsket i tegnestilen i “Arthur Jermyn”, bliver du nødt til at tjekke Corbens postapokalyptiske “Mutant world” fra firserne. Han har også lavet noget ret cool Hellboy indenfor de sidste år, men der er stilen mere ala “The scar”. Jeg anmeldte bind 10 i Hellboy-serien for et stykke tid siden og kom vist til at skrive noget i stil med at Corben var verdens bedste tegner …

Jakob Emiliussen siger:

Ohh, det lyder rigtig spændende – det vil jeg helt klart se nærmere på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.