Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 1

Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 1

Her, på første søndag i advent, skyder vi Superkultur-podcastens julekalender i gang med en en snak om jul, der kommer vidt omkring. Podcastens værter har samlet sig i Sverige for at blive enige om, hvad den lange ventetid skal udfyldes med, og det er en snak, der kommer vidt omkring.

Hvem har den værste julemand (et hint: han hedder Grant til fornavn)? Hvordan behandles julen i science fiction og fantasy? Og hvordan forklarer vi Julemanden? Det er blot et par af emnerne, de to værter kommer omkring, når de forsøger at indkredse julen.

Send os din julehilsen! Hele december måned bringer vi lytternes englerøster ud til det superkulturelle internet. Læs mere her!

Download afsnittet her eller abonnér på podcastens RSS-feed!

Dagens juletip:

Kjeld Petersen – Jul i den flyvende tallerken

De løse links

“Jul på Ganymedes” af Isaac Asimov synes ikke at findes på dansk, men er udkommet på svensk i antologien Den fantastiska julen. Man kunne selvfølgelig opsøge originalen, men hvad er det sjove i det?

Arthur C. Clarkes “Stjernen” kan findes i Otte science fiction noveller, redigeret af Jannick Storm. Og du kan bestille den fra biblioteket her.

Space age Santa Claus er fremført i dette afsnit af Patty Marie Jay, akkompagneret af The Hal Bradley Orchestra.

Santa Claus is coming to town fortolket af Moog Cookbook.

Credits

Indledningstemaet er Glad Rags’ Social Kapital — hele deres usædvanligt lytbare album Wonder Under findes på Free Music Archive under Creative Commons’ Attribution-licens.

Udmarchen er Finis Comoedia af Dee Yan-Key. Hele hans œuvre — 98 albums i skrivende stund — er lagt på FMA under en CC-Attribution-NonCommercial-ShareAlike-licens.

Værterne er Janus Andersen, Anna Sejersen Riis og Allan Haverholm.

Spørgsmål, kommentarer, og hilsner til det superkulturelle folk kan sendes til podcast@superkultur.dk, eller på Twitter til @superkultur.

5
Episode 66 – Gram Slot Classic og Biografi Black Christmas (1974)

5 kommentarer

“The Grinch”; “Home Alone” ….
“Jul på Ganymedes” FINDES (fandtes?) i dansk oversættelse: “Månedes Bedste Science Fiction” (red. Frits Remar) 19kraxelikrox.
En pendant til Clarkes “Stjernen” er muligvis Niels E Nielsens “Det Flyvende Slot” – “Hinsides Bjergene”, 19opsergok*, Irlov-Regulus.
Også fra MBSF (eller er/var det Science Fiction Magasinet?). – “Jul i Svimmelsuppen”, 19næpperzevæge*. Plus at jeg mener at kunne huske, at Tage Eskestad skulle have skrevet en novelle, der hedder “Jul I Den Flyvende Tallerken” – altså ohne Kjeld P.

Jul I Møllen (hvilket for fynboer gir lidt sære associationer 🙂

Avatar photo

Tak for indspark, Henning, jeg tænkte nok at du kunne komme i tanke om flere! Ja, “Grinchen” har vi lige som internaliseret i hele vores rygradsreaktion til julen. Bah, humbug!

Hvis du eller nogen anden finder nærmere udgivelsesdata for “Jul på Ganymedes”, så opdaterer vi selvfølgelig teksten tilsvarende. Men — nu siger du selv kraxelikrox — “Jul i Svimmelsuppen”?! Er du sikker på at du ikke er ude i Smølfeland på paddehatte her? 😀

Vi glæder os (i denne tid) til at høre din dom over de kommende afsnit!

Jeg kan se, at jeg ikke fik *-asterisken med ifht oppersagokken og nepperzevægen, med skyldig henvisning til “Jul i møllen”. Patafysik er ikke nogen simpel og ligetil disciplin – Kong Ubu beklager (ihvertfald ikke, gør han ej – han forlanger eksperthoveder på fad og klågeåger til en tur på financialhesten)

Arhg! Shit!
Der må strammes op – ellers ender det jo i det rene Inger STØJberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.