Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 12

Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 12

Der skal kød på bordet juleaften… eller skal der? Værterne diskuterer maden, der definerer julen, og opfinder spontant et julebords-mashup der stensikkert vil udmønte sig i et fremtidigt produkt fra slagtebranchen.

Download afsnittet her eller abonnér på podcastens RSS-feed!

Dagens kalendergave

Julemanden, trængt af djævelens sabotage, beder sin gamle ven Merlin om hjælp…

Santa Claus vs the devil (1959)! Læs mere om denne perle på IMDb.

Vi kunne desværre ikke indlejre filmen her som lovet, men den kan både streames og downloades helt legalt fra dens side på The Internet Archive.

De løse links

“Danish bacon: what happens when you push pigs to the limit?”, fra The Guardian, 30. november 2019.

Danmarks Statistiks søgbare statistikbank SVIN

Credits

Indledningstemaet er Glad Rags’ Social Kapital — hele deres usædvanligt lytbare album Wonder Under findes på Free Music Archive under Creative Commons’ Attribution-licens.

Udmarchen er Finis Comoedia af Dee Yan-Key. Hele hans œuvre — 98 albums i skrivende stund — er lagt på FMA under en CC-Attribution-NonCommercial-ShareAlike-licens.

Værterne er Janus Andersen, Anna Sejersen Riis og Allan Haverholm.

Spørgsmål, kommentarer, og hilsner til det superkulturelle folk kan sendes til podcast@superkultur.dk, eller på Twitter til @superkultur.

7
Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 13 Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 11

7 kommentarer

Hov hov! er det et stunt for at give lytterne en groundhog day fornemnelse? Dagens afnit minder umiskendeligt meget om gårsdagens afsnit… eller er det bare mig?

Avatar photo

UPS! Det har du ret i, Malene. Jeg kan som uploadmeister bryste mig af, at det ikke er sket tidligere…

Fejlen skulle nu være rettet, genopfrisk venligst browseren og/eller RSS-feedet!

“Lyserød konsistens”?
Er det nu en e metafloskel eller en super’patafysisk konfektualitets-akrolyse? I sidstnævnte tilfælde ligger det vel lige for med “smertefuld kronjuvelering”, “ikke-euklidsk smagsoplevelse” og “autodidakt reservehjul” … – det sidste kunne godt være tilfældet, højtiden taget i betragtning –
Statistikken indeholder ikke dumme svin. Så der må vel korreleres for denne sideordnede slægtning til Sus Domestica i såvel statistik som analyse af samme 😀

Avatar photo

Ja, lyserød konsistens. Som Jack Kirby sagde, “Don’t ask! Just buy it!”

DU kan have ret i, at dumme svin ikke direkte optræder i de linkede statistikker, men de er der alligevel i kulissen. Grisene slagter jo ikke sig selv, vel?

Og dog! Og det er jo også et problem! Under “moderat fysisk pres” indtræder der faktisk visse kannibalistiske tilbøjeligheder i en tilstrækkelig presset – i enhver forstand – “svinebesætning”. Og det er jo godt udtænkt: – hvis svinebesætningen ovenikøbet slagter sig selv, så sparer producenten det fordyrende (! – ikke for dyrene!!) mellemled, således at det ikke går ud over avancen.
Der er muligheder i dette perspektiv. Capo-svin! Judas Goat og Capo Svin – det er vejen frem. Let the president show the way!

Avatar photo

Jeg undlod ellers at indlemme folk, der spiser gris, under “dumme svin”-kategorien, vel vidende at slagteaffald (også kaldet “biprodukter”) kan bruges som dyrefoder i avlsindustrien. Man fodrer med andre ord grisen med dens egen hale, ører, klove og tryne.

Hvad angår kannibalisme i ekstreme stress-situationer, så er det måske lidt skudt forbi min oprindelige mening, men jeg vil da (som en kalenderbonus!) henvise til tre film om emnet:

Nåja! “Biprodukter” – også kaldet “tilvækstsupplement” – er en gefundenes fressen. Og det kommer (jo) til at minde en hel del om en Storm P.’sk “socialpolitik”.

I den forbindelse måtte jeg (beklageligvis) idag lægge øre til, at der var 3 perspektiver man kunne anlægge på “dannelse” i “det moderne samfund”: – Dannelse til menneske; dannelse til borger; dannelse til forbruger. Hvilket leder til bon mot’er a la: “Det er det folk/de unge/forbrugeren vil ha’!” og “det bliver mahogni med tiden!”
Man bemærker at den kritiske analyse af “det moderne samfund” glimrer ved sit fravær, samt at producenter og politikere er tyngede af “folkekrav”, de gør deres bedste for at opfylde, når det nu er sådan “vi” vil have det!
Jeg HAR prøvet at anføre, at min undervisers ide om hvad marxisme består i, sine steder er en kende mangelfuld. Men idet jeg så bliver præsenteret for noget med “sovjetrusland” og “nordkorea” – og kan jeg måske lige forklare det (og ja, det kan jeg godt, men ikke på 2 minutter) – så holder jeg (beklageligvis) min kæft.

Iøvrigt kan jeg lissom mærke, at det ikke er nogen skide go’ ide at diskutere “kødæderi” med en vegetar. Så den venter vi lige med, Allan 🙂

Vi lever! er en god film.
Ravenous – kender jeg ikke
Deep Throat – gider du lige ….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.