Gæt en film

Gæt en film

Snak om China Mieville i kommentarfeltet fik mig til at søge lidt på nettet (hvilket hurtigt førte til noget mudder om, hvorvidt han har været krænker) – undervejs faldt jeg dog over historien om, at Mieville var extra på en ganske velkendt film. En film, som han har beskrevet som alternate history, sådan her:

Roger Michell and Richard Curtis’s is a dystopian image of contemporary London after the triumphant rise of some unseen fascist authority. With searing rage, the film underscores the totality of this victory, this dreadful alternative path, in its depiction of Notting Hill, famous for its Afro-Caribbean community and culture, as successfully ethnic cleansed. An area defined by diversity, the history of the British Black Power movement, the Mangrove restaurant, Claudia Jones and social struggle, is, with satire more bitter than Dean Swift’s, stripped of people of colour, the streets instead wholly populated with mindless, twittering, wittering, lily-white rich. There is no more Carnival, with its history in struggle and play, nor shall there ever be again. A bravura cinematic hell to be shelved alongside Pasolini’s Salò.

Men hvilken film er der tale om?

Svaret, sammen med et par andre film i samme genre, kan du finde her.

Billede: Ceridwen, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

2
Soloævl 12 – Pauwel Kwak og Når Tro Bliver Til Viden Vinden

2 kommentarer

@janus En test og en tilføjelse til to do-listen: Hvis Mastodon-svar dukker op som blogkommentarer, så lad dette være en note om, at links i indlægget ikke vises i den fød-d-dererede version.

Nu er der jo trods alt tale om slags meta-joke, der tager udgangspunkt i en konkret kritik, og så blæser den op til et tema, der overhovedet ikke er filmens intention. At udnævne den til en dystopi er, at gøre den for megen ære.
Hvilket minder mig om, at i min gymnasietid (altså tilbage i den sene middelalder), kunne man kun læse “Animal Farm” på 1 måde, nemlig som en kritik af Stalin. Hvilket er noget forsimplet vrøvl. Men hvis man fremsatte det synspunkt var man sikret en god karaktér. Så jeg sagde noget andet – the rest is history 🙂

Men: – står China ikke bare og laver noget PR for sine bøger, og ses kun i et kort pan?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.